in ,

Zonneminimum eerder begonnen, waarschuwing voor langdurige afkoeling Aarde

Astronomen en andere wetenschappers waarschuwen er al jaren vergeefs voor: de Aarde gaat niet opwarmen, maar juist afkoelen, omdat er in 2020 een nieuw zonneminimum aan zit te komen dat wel eens veel langer dan normaal kan gaan duren.

Dat blijkt echter al dit jaar te zijn begonnen met het vrijwel totaal ontbreken zonnevlekken, het belangrijkste teken dat een zonneminimum is begonnen. In de historie ging zo’n periode altijd gepaard met een forse afkoeling op Aarde, in de 17e en 18e eeuw zelfs met een ‘kleine ijstijd’.

Kortom: dat wordt niet minder, maar juist meer CO2 uitstoten, om het straks tenminste nog een beetje warm te hebben, en vooral ook om de oogsten niet te laten mislukken, waardoor er massale hongersnood dreigt uit te breken.

De zon is dit jaar totaal al 133 dagen ‘leeg’, dus zonder vlekken geweest. ‘Het zonneminimum is teruggekeerd,’ waarschuwen experts op Space Weather. ‘Dit veroorzaakt extra kosmische straling, langdurige gaten in de atmosfeer de zon, en vreemde roze aurora’s.’

Onze ster volgt een cyclus ongeveer 11 jaar van minimum naar maximum. Tijdens een zonne maximum stoot de zon meer hitte en zonnedeeltjes uit, en is het oppervlakte bedekt met vlekken. De lagere hitte tijdens een minimum komt door een vermindering magnetische veld van de zon.

Vorige duurde 70 jaar

Ook op de meteorologische site Vencore Weather wordt geschreven dat de lagere activiteit gevolgen zal hebben voor het weer en het klimaat, en er meer kosmische straling dan gebruikelijk onze atmosfeer zal raken. Bovendien zal het aantal ‘vlekvrije’ dagen op de zon de komende jaren alleen maar verder toenemen.

Omdat het normale minimum al 2 jaar eerder is begonnen, kan dat volgens astronomen een signaal zijn dat het deze keer (veel) langer gaat duren voordat de zon weer ‘op temperatuur’ is. De vorige keer duurde dit maar liefst 70 jaar, en vond plaats tussen 1645 en 1715.

Deze periode staat bekend als het ‘Maunder Minimum’, de ‘kleine ijstijd’, waarin de temperatuur wereldwijd 1,3 graden daalde, waardoor de seizoenen korter werden, en er uiteindelijk voedseltekorten ontstonden door lagere oogstopbrengsten. (1) In Nederland vroor bijvoorbeeld de kust dicht, waardoor er op de Noordzee kon worden geschaatst.

Honderden miljarden euro’s verspild aan verlaging CO2 uitstoot

Het verband tussen hogere of juist lagere activiteit de zon en het klimaat op Aarde staat onomstotelijk vast. Volgens astronomen is de zon zeker 95% verantwoordelijk voor het weer en het klimaat op onze planeet, en speelt de menselijke uitstoot van CO2 daar een te verwaarlozen rol in.

Desondanks gaat het Westen biljoenen -waarvan alleen al Nederland minstens 100 miljard- euro’s en dollars uitgeven om een klein beetje die op wereldschaal nauwelijks meetbare antropogene CO2 uitstoot naar beneden te krijgen, in de hoop dat ‘Global Warming’ hiermee enkele tientallen van een graad zal dalen.

Dus om een opwarming te stoppen, die tot nu toe volledig binnen de normale klimaatfluctuaties valt die de planeet altijd al heeft gehad.

Toekomstige generaties zouden het huidige klimaatbeleid daarom wel eens de grootste verspilling financiële middelen ooit kunnen gaan noemen, een die zelfs compleet averechtse effecten dreigt te hebben als er inderdaad een nieuwe ‘kleine ijstijd’ aanbreekt.

(1) Zero Hedge via SHTFplan via The Express

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

https://youtu.be/l_i5G1F_MYo

Photo by d26b73 cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ernstige misstanden bij de Nederlandse fiscus

Weer flinke stijging consumentenprijzen