in

Zonnepanelen wekken record aan stroom op door helder lenteweer en verdwenen vliegtuigstrepen

In de eerste drie lenteweken van dit jaar hadden zonnepanelen 20 procent meer opbrengst dan normaal in dezelfde periode.

Huishoudens met zonnepanelen op het dak zijn spekkoper, zeker nu veel mensen thuis zitten en daardoor meer stroom verbruiken.

Het record is gemeten op SolarBEAT in Eindhoven, een gezamenlijke onderzoekslocatie van Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) en de Technische Universiteit Eindhoven voor het ontwikkelen van innovatieve op gebouwen.

De belangrijkste reden voor het record is de hoge zonne-instraling deze lente. De opbrengst in de periode van 21 maart tot en met 10 april 2020 was in totaal 85.1 kWh/kWp.

De opbrengst sinds het begin van de metingen (in 2014) is gemiddeld genomen in dezelfde periode 70.8 kWh/kWp. Het resultaat dit jaar ligt dus 20 procent boven dat gemiddelde.

De metingen zijn gedaan in Eindhoven, maar omdat de zonne-instraling over normaal gesproken niet meer dan ongeveer 10 procent afwijkt over langere periodes, geldt ongeveer hetzelfde resultaat voor de rest van Nederland.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Franse ophef om politienota: “Negeer corona-overtredingen tijdens ramadan”

#YallahHollandaya: ‘Ons land wordt dus gezien als een land van homo’s, van minderwaardige mensen, van mietjes’