in

Landjepik van de boeren – wat zit er achter?

Ap olifant

Wat gebeurt er allemaal om ons heen?

Ons land wordt vol geplempt met windmolens en zonneweiden. Ons superieure gasnet wil de regering afbreken. Een onbetaalbaar klimaatplan wordt opgetuigd. Provincies en gemeenten krijgen dwingend een deel van de taak opgelegd. Burgers worden gedwongen zich in de schulden te steken. Dag in dag uit krijgen we te horen, dat we een groot probleem hebben en dat we allemaal mee moeten helpen het klimaat en de te redden.

Komt door CO2 geloven we allemaal. En dat geloven we omdat het al 30 jaar in de krant staat. En in de krant staat ook, dat we dat allemaal geloven. En anders ben je een klimaatontkenner.

Ja, we zien allemaal dat de winters zachter zijn geworden, althans in West-Europa. Maar waar staat geschreven dat de Friezen elke zeven jaar recht hebben op een elf-stedentocht?  Waar staat geschreven dat we altijd gematigde zomers zullen hebben?

De kranten staan vol met berichten van mensen die allemaal zeker weten dat de wereld een grote ramp te wachten staat en dat we daar iets aan moeten doen. Maar 99,9% van die mensen zijn niet deskundig en praten gewoon anderen na.

Omdat het kennelijk nog niet overtuigend genoeg is, laat men schoolkinderen opdraven, die ons moeten vertellen dat het allemaal onze schuld is. Schoolkinderen, die op de hoogste forums van deze wereld hun lesje mogen afdraaien, forums waar normale mensen niet zomaar bij kunnen. WAT ZIT HIER ACHTER?

Boerenverstand

Ondertussen zien mensen met gewoon boerenverstand, dat die molens heel vaak stil staan en dus niets leveren.

En die snappen ook allemaal, dat er ontzettend veel ruimte en geld nodig is, voordat die molens ook maar iets gaan bijdragen aan onze energiebehoefte. En de regering weet dat ook, maar gaat onverdroten verder. WAT ZIT HIER ACHTER?

Zonnenpanelen op percelen boerenland

We snappen ook, dat zonneweides ‘s winters weinig en 's nachts helemaal niets kunnen leveren, maar dat ze wel veel hectares aan het buitengebied onttrekken. Maar de provincies moeten onverdroten doorgaan. WAT ZIT HIER ACHTER?

We weten ook dat een paar kerncentrales (die tegenwoordig op een voetbalveld passen) al die molens overbodig zouden maken. De regering weet dat ook, maar kijkt de andere kant op. WAT ZIT HIER ACHTER?

Bio-energie. We weten allemaal, dat houtpellets ook COuitstoten, en zelfs meer dan , Zeker wanneer ze van Canadese bossen moeten komen. De regering weet dat ook. En de regering weet ook dat wij dat weten. Niettemin gaat ze onverdroten verder hier ons geld in te steken. WAT ZIT HIER ACHTER?

Steeds meer lijkt het erop dat er krachten zijn, die de boeren ons land uit willen hebben, want die boeren vernietigen de natuur. Die industrieterreinen en die reusachtige transport- en opslagcentra doen dat kennelijk niet. WAT ZIT HIER ACHTER?

Een opmerking uit Brussel

Tijdens de Nieuwjaars-receptie van de NOJG, waarschuwde ook Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik de boeren: ‘ze' willen jullie grond. Grond is het nieuwe goud.

Gaat het dan om ordinair LANDJEPIK? Welke krachten zijn hier aan het werk ?

Zijn dat dezelfde krachten die ons willen doen geloven, dat we eigenlijk allemaal vega moeten gaan eten? Een karbonade minder om de planeet te redden? Een windmolen of een zonneweide extra om de natuur te redden?

Dezelfde krachten die de jacht willen verbieden en onbeperkt ganzen, vossen en zwijnen willen toelaten? Dezelfde krachten die onze vissers van de zee willen verdrijven? Een samengaan van een bepaalde ideologie en het supergrote geld?

En de boer?

Een hectare zonneweide levert meer op dan een hectare bieten, althans op dit moment (vraag niet waar het geld vandaan komt). Dus wat doe je als boer, wanneer je moeite hebt overeind te blijven en er ook geen opvolger klaar staat om je bedrijf over te nemen? En als de duimschroeven verder worden aangedraaid, met nog strengere stikstofeisen bijvoorbeeld, komen er meer boeren klem te zitten.

Achter de schermen staat veel geld klaar, bereid om veel van het land in bezit te nemen. Misschien voor superboerderijen, misschien voor stedenbouw, misschien voor meer industrie en transport.

Ons landschap

De HSL hakt het landschap tussen Breda en Antwerpen doormidden. Waar we vroeger in het voorjaar een muur van bloeiende rododendrons zagen, zien we nu een lelijke betonnen bekisting. En is het een succes, die HSL?

De Betuwelijn hakt de Betuwe doormidden. Vanaf de A15 hoef je maar één kant op te kijken – aan de andere kant is het Betuwse landschap uit zicht verdwenen. En is het een succes, die Betuwelijn?

Menig boer heeft moeten verkassen voor deze bedenkelijke ondernemingen.

Nu wordt de rest van Nederland in opdracht van Urgenda verder in stukken gehakt door zonneweides en windmolens van 200 m hoog. En gaat dat een succes worden?

Uit allerlei hoeken van ons land horen we ook berichten over bomenkap. Allemaal voor de verkeersveiligheid en de biodiversiteit. Kan het ook te maken hebben met subsidie op bio-?

Hoeveel contracten voor nog meer molens en zonneweiden liggen er klaar zonder dat wij het weten of kunnen stoppen?

Even terug naar de schoolkinderen

Ach kinderen, hebben jullie op school al zo veel geleerd van fysica, thermodynamica, stralingsabsorptie en -emissie en noem maar op, dat je alles begrijpt van dat ingewikkelde klimaat?

Het klimaat dat een chaotisch systeem is, met al die zeeën en woestijnen, bergen en vlaktes, vulkanen en schuivende aardplaten, toendra's en tropische bossen, verdamping en neerslag, wolken in soorten en maten. Enorme zeestromingen die warmte of kou transporteren van noord naar zuid en van de diepte naar boven en omgekeerd. Zeestromingen die ook nog eens naar links of rechts kunnen wapperen en op de ene plek het niveau of de temperatuur kunnen doen stijgen ten koste van een andere plek. En boven dat alles de zon, die ons klimaat bepaalt en ook nog al eens rare fratsen schijnt uit te halen. Dus het ligt allemaal aan CO2? Even aan de CO2–knop draaien en het komt allemaal goed!

Ach politici en ambtenaren, hebben jullie het net zo goed begrepen als die kinderen?

Nee, het klimaat redden KAN niet en het HOEFT niet. We moeten ons gewoon een beetje aanpassen. En de ondergang is nog lang niet nabij.

Lees verder bij de bron: Climategate

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sars 1582628383

Lekker dan: “Screening mist meer dan de helft van de mensen met coronavirus”

6399811717 3bb54dd5ba hamsteren

Tijd om te hamsteren voordat de schappen leeg zijn?