in ,

Zwitsexit begin van het einde van de euro?

Zwitserland kiest boven de euro
Ik wist niet wat ik hoorde toen ik dit bericht beluisterde:
Zwitserland, net als wij en economisch gezond en rijk, sneed na sinds 2011 zijn munt op 1,20 frank per euro vastgezet te hebben deze koppeling door en veroorzaakte daarmee een enorme revaluatie naar ongeveer 1 frank per euro.
DWO-WI-Schweiz-js-Franken-Aufm-300x200

De Zwitsers leven als gevolg daarvan voorlopig in nog grotere luxe want alles wordt voor hen goedkoper. Maar de beurswaarde van de Zwitserse internationale bedrijven kelderde dramatisch door de verwachte exportproblemen, en een paar financiële bedrijven gingen al direct failliet. Er wordt vanwege de nu extreem dure frank een recessie verwacht voor de komende tijd.

De duiding van dit alles volgt hieronder, maar mijn eerste gedachte was uiteraard:

– Als de Zwitsers, die toch best verstand hebben van en zo, er voor kiezen om zich, ondanks de ellende die het oplevert, los te maken van de euro, wat voor ellende verwachten ze dan wel niet van het vasthouden ervan?!

Let wel: zij hoeven geen miljarden te storten in bankgarantiesystemen of het opkopen van obligaties, of garant te staan voor de miljardenschulden van de zuidelijk Eurostaten zoals Duitsland en : ze hadden alleen de waarde van hun munt aan de euro gekoppeld.

De volgende vraag is een nog grotere open deur:

– Als het voor Zwitserland blijkbaar extreem ongunstig is om aan de euro vast te houden, hoe kan het dan ooit gunstig zijn voor ons, als daar nog die gigantische kosten van de EU bijkomen?

Dit leidt tot slot tot de hamvraag:

– Hoelang duurt het voor één van de landen binnen de het Zwitserse voorbeeld volgt?

Follow the Money (FTM)!
Ik vroeg meteen Jean Wanningen, de uiterst goed ingevoerde blogger over eurozaken en van FTM (voorheen van DDS) of ik dat goed zag. Hij hulde zich in mysterieuze stilte maar verklapte: je wordt morgen op je wenken bediend op FTM!
En inderdaad vindt u daar vandaag een uitstekende en informatieve analyse over de Zwitsexit, waarna u ongetwijfeld FTM aan uw favoriete bladwijzers zult toevoegen, want hier wordt nog echt inhoudelijk door deskundigen dieper op de kwesties ingegaan!

Uit het artikel leid ik af:
De reden van de Zwitsexit is het voornemen van Draghi voor een door Duitsland en alle zinnige en dus kritische euro-watchers verfoeide maatregel om grootschalig ronduit waardeloze staatsobligaties van de zwakke landen te gaan opkopen om daarmee nog meer tijd te rekken voor het hele euro-kaartenhuis instort: de Quantitative Easing (QE) procedure.
En inderdaad: de dag na de Zwitsexit gaat Duitsland door de knieën en wordt dit rampzalige plan werkelijkheid.
Uiteraard hoor je Rutte daar niet over, die is Europees gezien gereduceerd tot applausmachine voor .
Maar ga er maar van uit dat u over een paar jaar per gezin (via de staatsschuld) voor tienduizenden euro's aan waardeloze staatsobligaties aangeschaft hebt, en dat daarnaast uw en spaargeld tientallen procenten minder waard zijn geworden door veel te lage euro. Terwijl de Zwitsers schuldenvrij blijven en steeds méér kunnen doen voor hun oude dag met hun spaargeld.

Het kernprobleem van de Europese muntunie

Voor wie graag beter wil begrijpen waarom het in één munt gevangen zitten van landen met verschillende cultuur en groeitempo zo funest is, raad ik aan om dit blog eens goed te lezen. Er wordt veel over de euro en de EU geschreven, maar de kern van het probleem komt zelden aan de orde, waardoor er in Brussel dan ook amper zinnige dingen gezegd en besloten worden….

Lees verder via Zwitsexit begin van het einde van de euro? – Climategate.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PvdA-Kamerlid Marcouch was ooit een radicale moslimjongere

Wetenschappers vermoeden dat planeet X en planeet Y echt bestaan