in ,

2014 warmste jaar ooit? Niet de aarde heeft koorts maar de Westerse media

Het warmste jaar ooit 2014 schreeuwde Giss, en alle media nemen dat braafjes over.  Beter kun je nog eens bij Best kijken van Berkeley Earth die een nauwkeuriger analyse doen van de ‘global surface temperature'. Daarvoor zijn ze opgericht.

Zij concluderen dat statistisch gezien 2014 niet het warmste jaar was, op land het op VIER NA warmste jaar sinds metingen begonnen in 1753: het jaar in de koudste periode van ons Holoceen, de Kleine . Zie dat de satellietmetingen (figuur boven) Best bevestigen, het warmste jaar ooit was alweer eens niet het warmste jaar ooit. Best stelt vast dat de oceaantemperaturen WEL hoger waren dan eerder in de meetreeks. En dat NOMINAAL de temperatuur wel het hoogste uitkomt (land en zee gecombineerd) echter: de foutmarge van de metingen is groter dan het temperatuurverschil met andere jaren. Oftewel: we zitten nog steeds op dat zelfde warme plateau, wat sceptische denktank Policy Foundation bij monde van astronoom en voormalig BBC-wetenschapsjournalist David Whitehouse ‘the standstill' noemt. Wat niet wegneemt: voor Europa gaven de landtemperaturen ten opzichte van het gemiddelde 1960-1990 een +1,63, wat de warmste anomalie was. Maar…verschillen zijn groot. In de was 2014 het op 38 jaren na warmste.

Lees verder via Climategate.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

En angst zal uw meester zijn…

Joehoe Opstelten: Onschuldige burger wil geen vrijheid inleveren na Charlie Hebdo