in , ,

2018: 84% van de asielzoekers heeft een bijstandsuitkering

bijstand asiel

Slechts 11 procent van de heeft baan, bijna drie jaar na verkrijgen verblijfsvergunning 84 procent heeft nog altijd bijstandsuitkering!

11 procent van de asielzoekers tussen de 18 en 65 jaar die in 2014 asiel in hebben aangevraagd en een verblijfsvergunning kregen heeft een baan. In een jaar tijd steeg dat percentage met zeven procent, van vier naar 11 procent in 2017.

Dit meldt het CBS.

Het gaat in meerderheid om ërs, voor een klein gedeelte om Eritreeërs en voor een kwart om asielzoekers uit overige landen.

Wie een verblijfsvergunning krijgt moet binnen drie jaar slagen voor het inburgeringsexamen. Van degenen die in 2014 een verblijfsvergunning kreeg was twee jaar later slechts zes procent voor het inburgeringsexamen geslaagd.

In 2016 leefde rond de 90 procent van de statushouders uit 2014 van een . In 2017 was dit nauwelijks afgenomen naar 84 procent.

Afghanen vallen op door dat ze relatief vaker een baan hebben en minder vaak van de leven

https://nieuws.tpo.nl/2018/04/17/slechts-11-procent-asielzoekers-heeft-baan-bijna-drie-jaar-na-verkrijgen-verblijfsvergunning/

Lees ook eens verder bij de bron: eunmask

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
politie dna analyse

Je kon erop wachten: Grapperhauss wil discussie over verplicht afstaan DNA

screenshot 2831

Half Afrika wil naar Europa, 110 miljoen mensen hebben concrete reisplannen