in ,

74% Nederlanders zou voor TTIP zijn terwijl de meeste mensen het niets zegt

Marietje Schaake, Europarlementariër van D66, twitterde vrijdag een landkaartje van de . Op het kaartje lezen we hoeveel procent van de bevolking in de verschillende lidstaten TTIP steunt: ‘French support for #TTIP (50%) higher than Germany (39%); but overall Europeans support it.’ Uit het kaartje blijkt dat 74% van de Nederlanders voor TTIP is. Daar zit een addertje onder het gras: de meesten van u weten namelijk helemaal niet wat TTIP is, laat staan dat u er een gefundeerd oordeel over kunt vellen.

TTIP is de afkorting voor ‘Transatlantic Trade and Investment Partnership’: een nieuw handelsverdrag tussen de Europese Unie en de . Over dit verdrag wordt momenteel nog onderhandeld dus in feite weten we nog niet wat erin staat. Volgens Schaake is het gewoon dat er weinig details naar buiten komen als de onderhandelingen nog gaande zijn. Hoe de publieke opinie over TTIP dan toch gemeten kan worden is een raadsel. Het publiek kan het verdrag immers niet kennen.

Totale desinteresse

Misschien gaan burgers op de hoofdlijnen af. De discussie over TTIP laat zich gemakkelijk samenvatten, ongeacht de exacte inhoud. De voorstanders vinden vrijhandel goed omdat het tot meer welvaart leidt, terwijl de tegenstanders met allerlei nadelen komen: het bedrijfsleven zou veel meer macht krijgen en het zou eronder leiden. De kans dat burgers deze hoofdlijnen kennen is echter klein: de desinteresse in het onderwerp is groot onder burgers en journalisten.

Lees verder via ThePostOnline.

En zo wordt er weer wat doorheen geramd…

Wil je toch meer weten erover? Bekijk dan even onderstaande video


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Sociale Dienst, hier zakt toch echt je broek van af: weg privacy en dat mag wat kosten

En weer een aangifte tegen Demmink, mag de beerput nu eens opengaan?