in ,

8000 euro salaris niet genoeg: helft van Europolitici klust bij

Het net gekozen Europarlement blijkt flink bij te beunen. Meer dan de helft van de 751 leden heeft aan een maandinkomen van 8000 niet genoeg. Van de 26 Nederlanders spant Agnes Jongerius de kroon met een maandelijks extra zakcentje tot 12.497 euro per maand.

Met 8 mille bruto per maand, dik 4 mille kantoorkosten, een dagvergoeding van 300 en een buitenlandvergoeding van 70 euro per dag kunnen in elk geval 15 van de 26 Nederlanders goed rondkomen: zij verdienen buiten de deur helemaal niks bij.

Nederlanders overwegend netjes
Volgens anticorruptiewaakhond houden de Nederlandse parlementsleden het overwegend netjes. Grootste Nederlandse bijverdiener is oud-FNV-voorzitter Agnes Jongerius (), maar veel beter wordt ze er niet van.

De opbrengst van haar commissariaten bij PostNL (55.000 euro per jaar) en de ontwikkelingsbank FMO (18.000 euro per jaar) gaat volgens delegatieleider Paul Tang integraal naar het in gevestigde Internationale instituut voor sociale : ‘Dat hebben we vanaf het begin zo afgesproken.'

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ook joodse strijders aan zijde van IS

Met een sorry komen ze ermee weg: Excuses Rijkswaterstaat voor privacyfout