in , ,

Frans Timmermans (EU) zaait verdeeldheid met extremistische retoriek “tegen nationalisme”

201709 timmermans infowars

En daarom moet u verplicht van de houden, anders weer “ herhaald” etc.

Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, waarschuwt voor nieuw nationalisme. Hij doet dat in een verklaring ter gelegenheid van de jaarlijkse EU-herdenkingsdag voor de slachtoffers van totalitaire en autoritaire regimes.

“We moeten doorgaan met te vertellen wat in het verleden in Europa is gebeurd, zodat we niet dezelfde fouten maken in de toekomst”, schrijft hij in een gezamenlijke verklaring met commissaris Vera Jourova ().

“Temeer nu de Europese normen voor menselijke waardigheid, fundamentele rechten, de rechtsstaat en opnieuw worden uitgedaagd door extremistische, nationalistische en verdeeldheid zaaiende retoriek.”

De EU-herdenkingsdag is jaarlijks op 23 augustus, de dag waarop in 1939 nazi- en de het zogenoemde Molotov-Ribbentrop-pact sloten, het niet-aanvalsverdrag tussen de twee machtsblokken.

screenshot 2421

“Dit pact stortte Europa nog dieper in een van de donkerste periodes. Miljoenen mensen werden vermoord en generaties Europeanen getekend”, aldus Timmermans en Jourova. “De namen van de miljoenen slachtoffers van dictatoriale regimes moeten behouden blijven en de herinneringen levend worden gehouden.”

Bron:
https://tpo.nl

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
41416983005 f5c9043bc1 Sigrid Kaag

Sigrid Kaag (D66) trekt nog eens 10,1 miljoen euro uit voor studenten in ontwikkelingslanden

raciste e1534948283496

Pukkelpop-getuige: ‘zwarte raciste Sarah liegt volledig, zij begon integendeel mensen uit te schelden’