in

Aardgasvrij maken van Purmerend is een totaalfaal

gas 1563707171
Pexels / Pixabay

Het gaat veel langer duren om een woonwijk in Purmerend los te koppelen van aardgas. De gemeente loopt tegen tal van problemen aan bij de overschakeling van gas op een warmtenet. Het proefproject ligt daarom nu stil, schrijft NRC.

De gemeente spreekt in de krant van “een waslijst aan issues”. Zo vallen de kosten tegen en blijkt het ingewikkeld om de werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren met de vervanging van de riolering, zoals de bedoeling was.

Doordat aardgas goedkoop is, zijn alternatieven momenteel relatief duur. Een woningcorporatie onderzoekt of zijn woningen niet beter op een andere, goedkopere manier gasvrij kunnen worden gemaakt.

Projectleider Jaspert Verplanke van de gemeente Purmerend noemt het in een reactie tegenover de NOS normaal dat het project nu even stilligt: “De eerste pilotfase is afgerond en daarom moet er nu geëvalueerd worden.”

Er zijn nu 86 woningen in de wijk Purmerend-Overwhere van het gas af. In de volgende fase moeten er nog eens 1276 huizen van het aardgas afgesloten worden.

“Er worden in die huizen al wel kookplaten op gas vervangen door inductieplaten”, benadrukt Verplanke. Omdat het om …..

Lees verder bij de bron: NOS via TPO

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
snelheid rijden 1551263657

Rekeningrijden dichterbij dan ooit – automobilist moet zwaarder worden belast om elektrische auto’s

53e3d0464e51ad14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714876267cd4944b 640 corona app

De angst viert hoogtij en met de corona app kan je geld verdienen