in , ,

Advocaten IS-strijders zetten België onder druk: ‘105.000 euro per dag dat we niet worden opgehaald’

Na zet men nu ook meer en meer onder druk om gevangen strijders voor de Islamitische Staat (IS) terug naar hier te brengen. Advocaten Mohamed Ozdemir en Abderrahim Lahlali vertegenwoordigen in totaal 14 IS-strijders met de Belgische nationaliteit.

Die zitten vast in twee zogenaamde detentiekampen in het noordoosten van Syrië. Beide kampen zijn nog altijd in handen van de Koerden.

De advocaten van de IS-strijders dagvaarden nu de Belgische staat.

Volgens beide advocaten is het huidige staak het vuren een uitstekende kans om de gevangen IS-strijders met de Belgische nationaliteit terug naar hier te halen.

Schadevergoeding van 7.500 euro per dag en per IS-strijder

Per dag dat ons land weigert dat te doen vragen ze nu een schadevergoeding van 7.500 euro per persoon per dag. Dat komt dus neer op een schadevergoeding van 105.000 euro per dag.

“Ook al hebben ze zich vrijwillig aangesloten bij IS, België is verplicht om er alles aan te doen hen daar weg te halen”, zeggen Ozdemir en Lahlali.

“Omdat IS-strijders in mensonwaardige omstandigheden leven”

“Je kunt niet de ene crimineel internationaal opsporen en overbrengen en anderen niet omdat ze in Syrië zitten. Onze cliënten leven daar in mensonwaardige omstandigheden. Geen actie ondernemen is het doodvonnis ondertekenen van tien onschuldige kinderen.

Daarmee schendt de overheid haar eigen wetten én een vele internationale verdragen. We moeten die Syriëgangers naar hier krijgen om er controle over te kunnen uitoefenen. De politiek negeert die adviezen en zet zo onze veiligheid op het spel.

Want stel je maar eens voor dat ze ontsnappen en weer in handen van IS vallen…”, zo zeggen beide advocaten.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 jaar geleden

Gewoon afschieten die gasten, ze zijn illigaal naar het front vertrokken dus laat ze maar op de blaren zitten ISIS valt onder terrorisme

Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Ze hebben er zelf voor gekozen om oorlogsmisdadiger en moordenaar te worden. Dan moeten ze daar ook voor gestraft worden in het land waar ze hun misdaden gepleegd hebben en niet hier parasiteren.

Truus
1 jaar geleden

Ik mag hopen dat de NL regering hier niet eens op antwoordt?

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Ter plekke afmaken al die IS.strijders, inclusief hun vrouwen en kinderen. Geen proces want dan ontspringen de meeste de dans want dan hebben ze allemaal alleen maar boterhammen gesmeerd of iets dergelijks maar niet meegevochten aan het front. Voor mij is dat geen verschil. Ze hebben meegedaan hoe dan ook en daarom allemaal schuldig. Die vrouwen zijn niet onschuldig die kinderen wel. Wanneer je de kinderen laat leven dan vormen zij een gevaar voor de toekomst, dat staat nu al vast, dus meenemen in het vonnis. Ik weet 1 ding honderd procent zeker, de nederlandse- maar ook de belgische overheid is te laf om het met mij eens te zijn. Ook de christenen laten zich liever afmaken dan dat ze zich rechtmatig verdedigen. Het doden van zowel de is-strijders en hun vrouwen en kinderen is in mijn opvatting, inderdaad niet humaan maar wel rechtmatig en noodzakelijk.

Ondanks stevige kritiek: Blauwe Moskee zet versterkte gebedsoproep gewoon door

Nieuwe ronde in “de Russen hoax”: Russen hackten overheden vermomd als Iraniërs