in , ,

Advocaten IS-strijders zetten België onder druk: ‘105.000 euro per dag dat we niet worden opgehaald’

jihad strijders isis e1571652384806

Na Nederland zet men nu ook België meer en meer onder druk om gevangen strijders voor de Islamitische Staat (IS) terug naar hier te brengen. Advocaten Mohamed Ozdemir en Abderrahim Lahlali vertegenwoordigen in totaal 14 IS-strijders met de Belgische nationaliteit.

Die zitten vast in twee zogenaamde detentiekampen in het noordoosten van Syrië. Beide kampen zijn nog altijd in handen van de Koerden.

De advocaten van de IS-strijders dagvaarden nu de Belgische staat.

Volgens beide advocaten is het huidige staak het vuren een uitstekende kans om de gevangen IS-strijders met de Belgische nationaliteit terug naar hier te halen.

Schadevergoeding van 7.500 euro per dag en per IS-strijder

Per dag dat ons land weigert dat te doen vragen ze nu een schadevergoeding van 7.500 euro per persoon per dag. Dat komt dus neer op een schadevergoeding van 105.000 euro per dag.

“Ook al hebben ze zich vrijwillig aangesloten bij IS, België is verplicht om er alles aan te doen hen daar weg te halen”, zeggen Ozdemir en Lahlali.

“Omdat IS-strijders in mensonwaardige omstandigheden leven”

“Je kunt niet de ene crimineel internationaal opsporen en overbrengen en anderen niet omdat ze in Syrië zitten. Onze cliënten leven daar in mensonwaardige omstandigheden. Geen actie ondernemen is het doodvonnis ondertekenen van tien onschuldige kinderen.

Daarmee schendt de overheid haar eigen wetten én een vele internationale verdragen. We moeten die Syriëgangers naar hier krijgen om er controle over te kunnen uitoefenen. De politiek negeert die adviezen en zet zo onze veiligheid op het spel.

Want stel je maar eens voor dat ze ontsnappen en weer in handen van IS vallen…”, zo zeggen beide advocaten.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e7d1444b57ab14ea898675c6203f78083edbe25257754f75277f 640 Blauwe Moskee

Ondanks stevige kritiek: Blauwe Moskee zet versterkte gebedsoproep gewoon door

putin poetin jdreport e1558452699778

Nieuwe ronde in “de Russen hoax”: Russen hackten overheden vermomd als Iraniërs