in

Alles naar de kl*te: NAM wil nu ook chemisch afvalwater injecteren in lege gasvelden Drenthe

De NAM wil het afvalwater dat vrijkomt bij oliewinning nu ook gaan injecteren in lege gasvelden in Zuidoost Drenthe. Nu gaat het afvalwater naar Twente, maar volgens de NAM is “extra capaciteit” nodig.

Maar zowel in de politiek als bij omwonenden bestaan grote zorgen over de opslag van het chemisch verontreinigde afvalwater.

Het voornemen van de NAM staat in een brief aan de provincie, meldt RTV Drenthe. De oliewinning in Schoonebeek werd in 2011 weer opgestart, nadat die jarenlang had stil gelegen.

Sinds die tijd wordt het productiewater opgeslagen in lege gasvelden in Twente. Het gaat om zo’n 9 miljoen liter per dag.

Waterstoffluoride, zoutzuur, methanol, benzeen

In Twente bestaat grote weerstand tegen de opslag van het afvalwater. Eind 2014 kwam uit onderzoek naar voren dat met het afvalwater dagelijks ook zo’n 8200 liter chemicaliën in de bodem terechtkomen.

“Het gaat om enorme hoeveelheden zwaar vervuilende stoffen”, zei de onderzoeker toen. Hij doelde op waterstoffluoride, zoutzuur, methanol en benzeen.

Sinds die tijd ….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Onverantwoord milieu gedrag
8 maanden geleden

Dit is natuurlijk onverantwoord milieu gedrag … en iedere eerlijke ingenieur / wetenschapper zal stellen dat het pompen van vervuilde vloeistoffen in een leeg gasveld misdadig is. Een gas kan eenvoudig in een caverne worden gepomp met een compressor en eenvoudig uit het gasveld worden weggenomen door de afsluiter open te draaien. Dat is met een vloeistof totaal onmogelijk …. En de genoemde stoffen geven ook geen aanleiding om aan te nemen dat zij door micro organismen worden omgezet naar vriendelijker stoffen.

Groepsimmuniteit nodig tegen besmetting van de geest

De medische wetenschap is een religie en pleegt fraude voor het farmaceutische verdienmodel