in ,

Alweer een miljarden drama: Beton op route van de hsl-Zuid rot nu al weg

18740538239 8c8c66b9bb hsl zuid

De betonkwaliteit van meerdere tunnels op de snelle spoorlijn hsl-Zuid is ver onder de maat. Er blijkt ondeugdelijk materiaal te zijn gebruikt, wat de levensduur van de bouwwerken zwaar bekort. Zeer waarschijnlijk is er op meer plekken op het traject sprake van betonrot.

Op zes locaties van de hsl-Zuid is recent in opdracht van Prorail onderzoek verricht. De aanleiding was mosgroei op de Tunnel Rotterdam-Noordrand. Het vermoeden bestond dat het voegwerk niet in orde is, waardoor er vocht en kou in het beton kan komen en de constructie snel kapot zal gaan.

De resultaten van het onderzoek liegen er niet om: de 4 kilometer lange spoortunnel ten noorden van Rotterdam gaat de beoogde levensduur van 100 jaar zéker niet halen. Voor een aantal delen kan de wapening (het staal binnenin) zelfs al na 20 tot 40 jaar bloot komen te liggen.

Lees verder bij de Bron: AD.nl

PS: de garantie is al verlopen, wat zal dit de schatkist weer gaan kosten?

Photo by Frans Berkelaar cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9334675218 e3a12ce1c5 trein druk

NS blunder zoveel: Scholen moeten lesuren spreiden bij een tekort aan treinen

3836251365 c33977b2ae vaccinate1

Het inenten van kindjes in de buik, het vaccinatiebeleid ten aanzien van zwangere vrouwen