in , ,

Amsterdam: handhaving vermijd bewust de “u weet wel wijken” tijdens jaarwisseling, dit zou ook al vaker gebeuren buiten oudjaarsdag

amsterdam 1546607959
Skitterphoto / Pixabay

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) hebben op de laatste dag van het jaar en tijdens de jaarwisseling bepaalde wijken in de stad bewust gemeden uit veiligheidsoverwegingen. Volgens de Nederlandse BOA Bond, de vakbond voor BOA's, was dit ‘om te voorkomen dat ze een schietschijf werden' tijdens oud en nieuw.

Ruud Kuin van de BOA Bond zegt dat het besluit om bepaalde wijken te mijden is genomen in overleg met de leidinggevenden. Het gaat om gebieden in Zuidoost, Nieuw-West, West en het Wallengebied in het centrum. Ook werden er risicovolle situaties uit de weg gegaan.

‘Er is nadrukkelijk de afspraak gemaakt om die gebieden te mijden', zegt Kuin tegen AT5. ‘Het zijn gebieden waarvan de BOA's weten dat er vervelende jochies en meiden actief zijn. In de binnenstad hebben ze speciale veiligheidsbrillen gedragen.'

De BOA's moeten het doen zonder wapenstok, pepperspray of bodycam. Direct gevolg hiervan is volgens Kuin dat de leiding er nu bewust voor kiest om gebieden en bepaalde situaties uit de weg te gaan. Dit zou overigens ook al vaker gebeuren, ook buiten oudjaarsdag.

Lees ook eens verder bij de bron: AT5

Kortom de creëert complete no-go wijken en mocht u er problemen vinden, zoekt u het zelf maar uit. Ohja Amsterdammers, ik zou wat belastinggeld terug vragen. Je betaald tenslotte belasting voor het veilig houden van de leefomgeving. 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hacker 1546539619

Hackers krijgen controle over tienduizenden slimme apparaten van Google zoals Chromecast, Smart-tv en Home-speakers

terror 1546608726

Rutte zorgt goed voor islamitische jihadisten in de gevangenis, blijkt jihadlectuur aan terroristen te verstrekken