in , ,

Volk is klaar met islam gedram: Raad van Europa trekt pro-hoofddoekcampagne terug

Islam EU

De Raad van Europa heeft een onlinecampagne tegen de discriminatie van draagsters van hoofddoeken na scherpe protesten uit Frankrijk teruggetrokken.

De tweets zouden verwijderd zijn en over hun inhoud zou nagedacht worden, deelde een woordvoerster van de Raad van Europa in Straatsburg mee.

De tweets lieten de fotomontage van een glimlachende jonge vrouw zien, die links een roze hoofddoek draagt en rechts rood haar en een tuinbroek.

“Beauty is in diversity as freedom is in hijab”, luidde de kop in het Engels. Dus zoiets als “Schoonheid ligt in de diversiteit zoals vrijheid in de hijab”. De hijab is een islamitische hoofddoek die de haren, de oren en de hals bedelt.

Deze videoclip werd op Twitter gepubliceerd.

De Raad van Europa ziet zichzelf als “hoeder van de mensenrechten” en democratie. Hij heeft 47 leden, waaronder ook Turkije en Rusland.

In de Franse verkiezingscampagne voor de presidentsverkiezing stuitte deze weergave partij-overstijgend op protest. Marine Le Pen noemde de campagne “schandalig en onfatsoenlijk”. Miljoenen vrouwen zouden zich verzetten tegen de “onderwerping” door de islam, argumenteerde ze.

Maar ook in het linkse kamp en in de regering stuitte het filmpje op tegenspraak. De Franse staatssecretaris

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4955470

Forse oversterfte in Nederland 2021: Hoevelen zijn vaccinatie-slachtoffers?

corona vaccin luna

Wereldwijde gegevens tonen aan dat we nu te maken hebben met een pandemie van gevaccineerden