in ,

Amsterdam zo onveilig geworden dat ze stoppen met inzet handhavers na 02:00 uur

amsterdam 1555150707
Skitterphoto / Pixabay

Snapt u het nog? De gemeente Amsterdam stopt met de inzet van handhavers in de binnenstad na twee uur ‘s nachts. De reden? “Na 02.00 uur zijn veel bezoekers in de binnenstad onder invloed en is het risico op escalatie bij interventies groot, wat leidt tot onveilige situaties.”

Bewoners in en rondom het gebied van de Wallen kunnen hun ogen haast niet geloven. Daar kwam de brief met de mededeling van de gemeente het hardst aan.

De Wallen staan er namelijk om bekend dat het er ‘s nachts, op z’n zachtst gezegd, een goddeloze teringbende is. Dronken toeristen, vechtersbazen en ander simpel gajes hebben binnenkort vrij spel.

De gemeente denkt er natuurlijk héél anders over. Die hebben namelijk een analyse gemaakt en vinden het simpelweg niet rendabel om handhavers tot 05:30 ‘s ochtends rond te laten lopen.

Die menen dat met extra handhavers tijdens de ‘piek momenten’ (tussen 22:00 en 00:00 uur) de boel wel in toom kan worden gehouden.

Door de boa’s van straat te halen, komt de druk bij de politie te liggen. De politie is alleen nu al behoorlijk over…

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
vlees 1565417997

Tonnen winst: Varkens-, lams- en rundvlees onterecht verkocht als biologisch

2928465791 9131bf23ec gezondheidszorg1

Miljoenen aan zorggeld verdwenen: ‘Overheid wist van financieel wangedrag bij thuiszorgorganisatie’