in

Het slopen kan losgaan in het Amsterdam van Femke Halsema: geen aangifte van bekladding Beurs van Berlage

-burgemeester Femke Halsema gelooft het wel met het feit dat de Beurs van Berlage deze week beklad werd door Tony's Chocolonely-directeur Henk Jan Beltman.

Ze gaat geen aangifte doen, zegt ze. In kan je nu dus straffeloos publieke eigendommen bekladden of vernielen: de gemeente vindt het klaarblijkelijk allemaal wel best.

Wie graag geniet van alle monumenten die onze hoofdstad rijk is, moet snel zijn als hij of zij de pracht en praal nog in volle glorie wil aanschouwen. Burgemeester Halsema heeft gisteren namelijk alle standbeelden, schilderingen en straatnaambordjes vogelvrij verklaard.

Ze schiep namelijk een akelig precedent: de Beurs van Berlage werd beklad met Black Lives Matter-achtige teksten, omdat ook een beeld van J. P. Coen verwerkt zit in de architectuur.

De gemeente Amsterdam is mede-eigenaar van het gebouw, en kan dus met recht aangifte doen tegen de dader: Tony's Chocolonely-directeur Henk Jan Beltman.

Maar bij de wordt er dus geen rapport over opgemaakt, want Halsema gelooft het allemaal wel:

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Al ruim kwart miljoen ondertekenaars voor petitie tegen coronaspoedwet, teken ook!

China wil het DNA van alle mannelijke inwoners