in

Armenië vraagt Rusland om hulp in conflict om Nagorno-Karabach – Poetin spreekt van 5000 doden

oorlog 1563788385
hucky / Pixabay

In het conflict om de regio Nagorno-Karabach in het zuiden van de Kaukasus heeft de Armeense regeringschef Nikol Pasjinian de Russische president Vladimir Poetin officieel om hulp verzocht.

Pasjinian zou Poetin om het begin van een “dringende consultatie” hebben gevraagd, deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jerevan vandaag mee.

Daarbij zou over de “soort en de omvang van de hulp” gesproken moeten worden “die de Russische Federatie Armenië ter beschikking kan stellen om zijn veiligheid te garanderen”.

Nagorno-Karabach had tijdens het uiteenvallen van de Sovjet-Unie eenzijdig de onafhankelijkheid verklaard. Daarop volgde in de jaren-90 een oorlog met 30.000 doden.

De zelfbenoemde Republiek Nagorno-Karabach wordt tot nu toe niet internationaal erkend en geldt volkenrechtelijk gezien als deel van Azerbeidzjan. Ze wordt echter overwegend door Armeniërs bewoond en maakte vroeger steeds opnieuw deel uit van het Armeense rijk of Armeense vorstendommen.

Russische staatschef sprak van bijna 5000 doden in Nagorno-KarabachHet conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan om de regio in de Kaukasus was eind september weer volledig ontbrand. Sinds het begin van de gevechten werden volgens officiële informatie van beide conflictpartijen meer dan 1200 mensen gedood.

In werkelijkheid zou dit aantal doden echter wel eens beduidend hoger kunnen zijn. Poetin had verleden week gesproken van bijna 5000 doden door de gevechten.

Waarnemers vrezen dat het conflict zich zou kunnen uitbreiden tot een plaatsvervangende oorlog tussen Rusland en Turkije in de Kaukasus. Turkije ondersteunt in het ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2018 04 02 14 01 47.zero20hedge 20migranten20in20londen

“Wanneer we gevallen zoals in Nice niet willen zien, mogen we ze niet binnenlaten”

global reset 05a

Aartsbisschop Vigano waarschuwt president Trump voor de Global Reset