in , , ,

Australië toont aan waarom een sleepnetwet zo ongelofelijk dom is

sleepwet logo groot

Hackers hebben maandenlang gevoelige informatie over de gevechtsvliegtuigen, marineschepen en bommenkits gedownload. Hier zat onder andere ook informatie bij over de (door aangeschafte) F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter.

Uit onderzoek van de Australische Signals Directorate (ASD) blijkt dat de criminelen zichzelf toegang hebben verschaft door misbruik te maken van een 12 maanden oude kwetsbaarheid in de IT-helpdesk portaal, “maar ze hadden net zo goed door de spreekwoordelijke voordeur kunnen wandelen,” aangezien het administrator-account was “beveiligd” met het wachtwoord “admin” en het gastenaccount met “guest”.

Dit incident geeft wederom aan waarom de op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017), beter bekend als de of Sleepnetwet zo'n slecht idee is. Het verzamelen en (3 jaar!) opslaan van zulke grote hoeveelheden data is niet alleen een goudmijn voor de , maar ook voor criminelen en schurkenstaten. En aangezien de (Nederlandse) overheid nou niet bepaald bekend staat om z'n succesvolle IT-projecten, vrezen we het ergste.

Als zulke gevoelige -informatie net zo goed beveiligd gaat worden als de Australische staatsgeheimen, kan je er donder op zeggen dat het slechts een kwestie van tijd is, voordat al deze informatie op straat komt te liggen.

Onder het mom van kinderporno en probeert de overheid steeds een stapje verder te gaan in het doordrukken van schendende wetten en maatregelen, maar hoe goed wordt al deze verzamelde informatie beveiligd? Het is niet de eerste keer dat wij onze zorgen uiten over deze wet en we vrezen wij dat we alleen maar kunnen wachten op het moment dat het goed mis gaat en we mogen schreeuwen: “Told you so!”

Alles bij de bron; WebWereld

Lees ook eens verder bij de Bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
europe religious war 580386 620x336

CIA voorspelde Europese burgeroorlog

hurricane maria puerto rico 02

Na orkaan Maria bewijst Puerto Rico dat contant geld onmisbaar is