in , , ,

AutoJihad zorgt voor explosie aan schadeclaims

auto brand 1557911563
jodylehigh / Pixabay

In worden steeds vaker auto's in de fik gestoken. Autobezitters dienden het afgelopen jaar 9 procent meer claims in voor autobranden dan in 2017. ,,Het zorgelijke is dat mensen moedwillig auto's in de fik steken.''

In 2018 zijn in Nederland voor 4.359 auto's claims ingediend vanwege autobranden. Dat is een toename van 45 procent vergeleken met 2014.

In tien van de twaalf provincies nam het aantal claims voor het uitbranden van auto's toe. In Utrecht steeg het aantal met een derde: van 275 naar 367.

In Groningen en Zeeland gingen volgens cijfers van de verzekeraars ruim een kwart meer auto's in vlammen op. In de provincie Overijssel werd op elke 2900 bewoners een claim ingediend.

Verzekeraars maken zich zorgen om de ‘enorme stijging' en adviseren bestuurders hun auto op een lichte plaats te . Het gros van de auto's is volgens het verbond met opzet aangestoken.

De criminoloog noemt het in brand steken van een auto ‘een vrij makkelijk te plegen feit'. ,,Het duurt even voordat zo'n auto in de fik staat, als brandstichter ben je dan al lang weg.''

Lees verder bij de bron: AD.nl

Auto in de brand steken is gewoon een laffe daad, er is een bepaalde medemens die wel een beetje laf zijn… U weet wel altijd een ander..

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
justitie 1557909992

Europees Hof van Justitie verzint eigen regelgeving, zwaar criminele “vluchtelingen” niet meer uit te zetten

CO2 1557912201

Milieuvoetafdruk van de Nederlander voor het tweede jaar op rij toegenomen