in

Bah! Nog steeds melden veel politici hun nevenfuncties niet

tweedekamer wachtgeld

21 Tweede Kamerleden hebben een nevenfunctie niet of onvolledig opgegeven in het openbare register van de Tweede Kamer. Dat meldt het tv-programma Zembla na eigen onderzoek.

In Zembla noemt hoogleraar staatsrecht Bovend’Eert dat er 21 te veel.

Volgens het programma zijn er nog eens acht Kamerleden die hun bijbaan wel opgeven, maar niet vermelden wat ze ermee verdienen en bezitten er vier onroerend goed zonder dat als relevant belang te registreren.

Zembla zet vraagtekens bij het gedrag van Kamerleden van een groot aantal partijen, variërend van GroenLinks tot de PVV. Volgens het programma hebben 14 Kamerleden hun opgave in het register aangepast, nadat Zembla er vragen over had gesteld.

De reacties van de betrokkenen lopen uiteen: sommigen zeggen in het programma dat ze iets vergeten zijn op te geven, anderen melden dat ze een bepaalde nevenactiviteit al niet meer uitoefenen en weer anderen vinden iets niet de moeite waard om te melden.

Europese integriteitswaakhond

Er bestaan al jaren registers, waarin Kamerleden nevenfuncties, reizen en geschenken moeten opgeven. Dat gebeurt om transparant te zijn en mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen.

Nadat de Europese integriteitswaakhond Greco daarop …..

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
57e8d14a4e52ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c74277ad0934d 640 satelliet

“Catastrofale botsingen” – NASA waarschuwt weer voor de nieuwe 5G-satellietconstellatie

nwo

5 complotten waar iedereen wel mee bezig zou moeten zijn