in ,

Weg met ons: wetswijziging geeft universiteiten vrije hand om alleen in het engels te onderwijzen

libellule789 / Pixabay

In de laatste nieuwsbrief van Stichting Taalverdediging wijst de organisatie wederom op het ontwerp voor wijziging van de op het Hoger onderwijs die op korte termijn in de Tweede Kamer zal worden behandeld. Met deze wijzing wil minister Van Engelshoven (D66) namens de Nederlandse regering de laatste beperkingen wegnemen om engels op universiteiten te onderwijzen.

De voornaamste verdediger van de Nederlandse taal vreest dat in de Tweede Kamer voldoende steun is voor deze volgende verengelsingsslag van het onderwijs, maar wellicht kan de wetswijziging dan nog stranden in de Eerste Kamer.

Taalverdediging spreekt van een laatste waarschuwing in het hoofdredactioneel commentaar, gezien de ernstige situatie die nu al in het hoger onderwijs heerst. De universiteiten trekken zich eenvoudig niets van de huidige wetstekst aan en met deze wetswijziging is het hek helemaal van de dam. De universiteiten mogen dan helemaal zelf bepalen in welke taal wordt lesgegeven.

Men verwacht in de Tweede Kamer sowieso geen ondersteuning van de populistische partijen, als de SP, PVV en het FvD, die eerder blijk gaven het engels in het hoger onderwijs juist te willen terugdringen. De liberale partijen als GroenLinks, D’66 en de zijn voorstander en via nader onderzoek verwacht Taalverdediging van christelijke partijen niet veel goeds, hoewel er door hen nog geen officiële positie is ingenomen.

In de Eerste Kamer wordt verwacht dat de plannen weleens kunnen stranden, omdat hier nogal wat onberekenbare partijen zijn die dit tegen kunnen houden en daar is voor velen ook de hoop op gericht.

Mocht dit zo zijn, dan heeft het waarschijnlijk nog een extra gevolg, Beter Onderwijs Nederland zal dan de voorgenomen procedure bij de rechtbank kunnen beginnen om af te laten dwingen dat de dan weer geldende oude wetstekst gehandhaafd zal worden.

Lees verder bij de bron: ReactNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.S.
2 jaren geleden

De Engelse taal is niet de moedertaal van de docent en niet van de student. Dat betekent dat de docent zich niet maximaal kan uitdrukken in de taal die nodig zijn juist op een moment waarop maximale duidelijkheid en nuancering gewenst is. En de student krijgt college in houtje touwtje Engels waardoor hij informatie mist en bovendien beheerst de student de Engelse taal niet maximaal.
Wat is nu belangrijker: goed onderwijs op hoog niveau of kennis van engels?

Maar het zullen ongetwijfeld de Kalergi idioten en globalisten zijn die per se de eigen cultuur en de eigen nationaliteit het liefste zien verdwijnen.

Het kan niet anders dan dat de kwaliteit van het onderwijs daarmee niet gediend is juist op een moment dat de student informatie krijgt aangereikt waarmee hij of zij nog niet vertrouwd is.J.S.

Rotterdam nieuwe betuttelhoofdstad van Nederland; roken in buitenlucht wordt verboden

Financiële markten zweten peentjes: deze banken hebben exposure aan Deutsche Bank