in

“Catastrofale botsingen” – NASA waarschuwt weer voor de nieuwe 5G-satellietconstellatie

57e8d14a4e52ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c74277ad0934d 640 satelliet

Verschillende particuliere bedrijven zijn van plan grote satellietconstellaties met een lage baan om de aarde (LEO) te lanceren. NASA, die over het algemeen geen commentaar geeft op dit soort ontwikkelingen, publiceerde onlangs een grimmige waarschuwing voor AST & Science, die van plan is een enorme constellatie van honderden grote 5G-satellieten te lanceren.

NASA-ingenieur Samantha Fonder uitte zijn bezorgdheid over AST’s 5G megaconstellatie van satellieten in een onlangs geschreven brief aan Marleen Dortch van de FCC, over hoe het ruimteagentschap zich zorgen maakt dat zijn activa in een baan om de aarde een “catastrofale botsing” kunnen ervaren, meldde Ars Technica.

“NASA dient deze brief in tijdens de openbare commentaarperiode met als doel een beter begrip te geven van de zorgen van NASA met betrekking tot zijn activa in de ruimte, om de risico’s van botsingen verder te beperken tot wederzijds voordeel van alle betrokkenen”, schreef Fonder.

Omdat de satellieten van AST groot zijn, merkte ze op dat ze elk jaar duizenden waarschijnlijke ongelukken kunnen veroorzaken. AST houdt vol dat het zich inzet om de problemen met NASA op te lossen.

Afgezien van de grootte van de satellieten, vreest Fonder dat de onervarenheid van AST ertoe zou kunnen leiden dat een groot aantal satellieten er niet in slaagt om een ​​baan te bereiken.

Fonder voegde toe, “voor de voltooide constellatie van 243 satellieten, kan men 1.500 mitigerende maatregelen per jaar en misschien 15.000 planningsactiviteiten verwachten. Dit zou gelijk staan ​​aan vier manoeuvres en 40 actieve planningsactiviteiten op een willekeurige dag.”

Aan het einde van de brief vraagt ​​ze de FCC, gezien de grootte van de satellieten van AST en de onervarenheid, samen met de verhoogde kans dat een botsing kan worden gezien als LEO is omgevormd tot een overvolle puinhoop van satellieten en ruimtepuin, dat ‘AST zou moeten overweeg alternatieve orbitregimes voor deze constellatie. “

Naast de waarschuwing van Fonder waarschuwde de European Space Agency (ESA) ook voor duizenden nieuwe satellieten en gevaarlijk ruimtepuin die de baan van de aarde hebben geblokkeerd.
download 2020 11 12T120536.996 300x147 1
Terwijl duidelijk wordt dat ruimtepuin een belangrijk probleem aan het worden is, heeft ESA onlangs de Zwitserse start-up Clearpace een contract van $ 117 miljoen gegund om ruimtepuin uit de ruimte te verwijderen. Hoewel het programma om ruimteafval te verwijderen pas in 2025 start.

Lees verder bij de bron: Time2wakeup

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2859036547 98c8f6f078 book fire

Nederlandse boekenverbranding 2020: Bibliotheken gooien Zwarte Piet-boeken op brandstapel

tweedekamer wachtgeld

Bah! Nog steeds melden veel politici hun nevenfuncties niet