in ,

De PVV, een gelopen verhaal?

pvv vogel

Je hoort niet zo gek veel over de PVV. Zo heel af en toe wat over Wilders. Nu hij politiek onschadelijk lijkt te zijn zelfs wat positiefs zo af en toe. De laatste tijd over hoeveel idioten hem in tenenkrommend Neddelans vertellen dat ze hem gaan vermoorden. Daar staat tegenover dat FvD loopt als een tierelier. Het lijkt me dan ook heel goed om dat eens nader te bekijken.

Eerst even over dat fameuze Forum voor Democratie. De twee opportunisten werden op 23 maart 2017 beëdigd. De heren Baudet en Hiddema hebben geen enkele politieke achtergrond en ervaring. Helemaal niets. Ze hebben elk 223 dagen politieke ervaring om precies te zijn. Minus vakanties, minus recessen. Dat is alles. FvD zit in de oppositie. Dan kan je letterlijk alles beloven, en dat doet ze dan ook. Met twee zetels doet men niet zo gek veel, ongeacht over hoeveel ervaring je beschikt of hoe betrouwbaar je bent. De SGP zit al 99 jaar in de Kamer, altijd met 2-4 zetels.

De wijze waarop Baudet in de Kamer is gekomen, is een beetje sneu. Niet voor hem zelf, ik gun het hem van harte. Maar voor de mensen die op hem stemden. Baudet was een van de krachten achter het Oekraïne-referendum. Net als Jan Roos dacht hij: “Goh, dat gaat lekker. Nu eventjes incasseren.” Dus begon hij een partijtje waarmee hij de concurrentie met de PVV aanging. Dat deed hij een stuk slimmer dan Roos. Het gebeurt zelden dat zetelrovers de eerst komende verkiezingen overleven. Wilders is een grote uitzondering. Bontes en van Klaveren waren dat niet. Die verdwenen uit de Kamer en Jan Roos is weer journalist. Dat doet hij overigens prima.

Beide heren gingen dus even snel scoren. Roos gokte verkeerd, Baudet goed. De groep Bontes –Van Klaveren profileerde zich als een soort van ‘PVV light’. Het FvD is de versie ‘PVV politiek correct’. Eigenlijk helemaal geen PVV, maar dat laatste houden ze liever voor zichzelf. Anders gaan ze Bontes en Van Klaveren achter na.

U wilt een voorbeeldje? Een regent in Rotterdam, Joost Eerdmans, denkt zeer democratisch dat hij het monopolie op conservatieve kiezers heeft aldaar. De PVV heeft daar niets te zoeken. Of ze zo vriendelijk wil zijn om daar geen campagne te voeren. Rotterdam is van hem! Deze regent Eerdmans voelt de hete adem van Mozart in z’n nek en gaat daarom samenwerken met FvD. Tot zo ver, prima. Niks mis mee. Maar Eerdmans wil erg graag een asieligzoekerscentrum faciliteren. Dat is goed voor zijn carrière. Hij doet wat voor boerkameester Aboe Taleb, dan doet boerkameester Aboe wat terug voor hem. Leuke job. Mooi huis met fraai uitzicht en lage hypotheek. Onhandige regeling regelen. Zoiets dus. U kietelt mij, ik kietel u. Daar is Nederland groot mee geworden.

Wilders is daar begrijpelijk furieus over. Maar het duo Theo en Thea (Baudet & Hiddema)? Geen woord! Die vinden het prima. Beste mensen, dit geeft mij heel sterk de indruk dat Baudet hard bezig is om ook regent te worden. Om opgenomen te worden in de elite en mee te kunnen draaien in de baantjescarrousel.

Maar, zullen sommige mensen zeggen, die arme Thierry wordt van alle kanten bedreigd. Klopt. Maar door wie? Enkel door zeer extreem links, en enkel omdat hij geen beveiliging heeft. Antifa is dapper genoeg om stront in brievenbussen te stoppen als er geen enkel risico is. Vandaar dat Baudet een bruine envelop aantrof en Wilders niet. Dat Antifa een hekel heeft aan Baudet zegt erg weinig. Die hebben aan iedereen die niet extreemlinks denkt een hekel.

Dan nummer twee: Mr. Theo Hiddema, een zeer goede advocaat. Een van de beste in Nederland. Hij is te huur voor iedereen die het kan betalen. Even ter herinnering: Hiddema schurkte jaren tegen de PVV aan, maar op een niet verwijtbare manier. We willen natuurlijk geen omzet mislopen, wat? Daarna gooide hij een lijntje uit naar VNL van de twee zetelrovers Bontes en van Klaveren. Of die beter boden. Winnaar werd Baudet. Die betaalde het beste, dus zit hij nu daar.

Als Wilders met Eerdmans in zee was gegaan, dan had hij hem direct de plank laten lopen vanwege dat asieligzoekerscentrum. Maar FvD? Nee hoor. Die niet. Ze zwijgt. Kortom, beide heren hebben erg weinig problemen met de plannen van Eerdmans. En waarom zouden ze? Ze zitten enkel in de Kamer voor de centjes.

Over Baudet hoort u genoeg. Er is geen mediaboycot tegen hem. Wel tegen de PVV. Vertelt u mij eens: is er één tv-zender, krant of belangrijk blog dat de PVV door dik en dun steunt? Ik hoor het graag van u. Er zijn drie grote blogs in Nederland: GeenStijl, De Dagelijkse Standaard en The Post Online. Alle drie hebben ze een afgrijselijke hekel aan de PVV, en steken dat bepaald niet onder stoelen of banken. De rest, helaas, is ‘klein bier’.

Let wel, de redacties van die blogs hebben een hekel aan de PVV. Niet hun lezers. GeenStijl is een heel klein beetje bij gedraaid, misschien omdat hun reaguurders elke keer als GeenStijl de PVV over de hekel trekt daar fors commentaar op hebben. DDS en TPO trekken zich niets van hun lezers aan. Die schelden vrolijk door. Ongeacht hoe hun lezers er over denken. Er is maar één verlosser, en die heet Baudet! Je leest zo heel af en toe wat positiefs over Wilders of de PVV op DDS en TPO, maar dat is meer omdat het niet anders kan. Noodgedwongen. Niet van harte.

Het idee dat twee splinternieuwe politici eventjes het systeem gaan veranderen is te zot voor woorden. Dat gaat echt niet gebeuren. Sterker nog, het is gewoon onmogelijk. Als dat wel kon, dan had de SGP Nederland allang verandert in een theocratie. Die proberen dat al 99 jaar. Maar als u DDS en TPO leest, kan dat prima. Er zijn helaas genoeg niet zo intelligente mensen die dat vreten als ware het chocoladevla.

Nog idioter is de pret waarmee DDS en TPO genieten als FvD virtuele zetels overneemt van de PVV. Virtueel. Het zijn tenslotte polls. We hebben maar één pol, en die heet ‘verkiezingen’. De PVV stond in die polls bijna twee jaar constant boven de 30 zetels en piekte op 42 virtuele zetels. Tot er verkiezingen in zicht kwamen, toen duikelden ze – zonder enige reden – van 42 naar 12. De media (inclusief DDS en TPO) genoten. Een rechts conservatief blog zou zich moeten afvragen waarom de PVV virtueel vele zetels verliest als Wilders zelfs maar niest, en de VVD zonder een krasje vele belangrijke ministers te grazen moet zetten. Dat is nogal opmerkelijk. Maar dat interesseert DDS en TPO geen ene moer. Delenda Wilders!

De grootste afkeer hebben de ‘rechts conservatieve’ blogs aan het ontbreken van democratie binnen de PVV. Dat is, zo schijnen ze te denken, het bewijs dat Wilders dictator wilt worden. Werkelijk? De politieke partijen hebben in de kamer geregeld dat politieke partijen een hele grote zak geld krijgen als ze vereniging zijn (want dat is democratisch) en in de Kamer verkozen worden. Op eigen benen staan en zelf geld inzamelen bij de mensen die je partij ondersteunen, ach. Dat is zo dom. Waarom zouden we? We kunnen ons toch door iedereen laten betalen? Dat is wat u nu doet: u betaalt niet voor de PVV, maar wel voor D66, de VVD, DENK en alle andere partijen. De PVV is gratis, die moet haar eigen broek ophouden.

Wilders heeft een keuze moeten maken tussen gemakkelijk groot geld incasseren en een stabiele partij. Hij koos voor het laatste. Toen de LPF verkozen was, vochten de diverse LPF-poppetjes elkaar letterlijk de tent uit. Pim Fortuyn was er niet meer om leiding te geven, en ik betwijfel of zelfs hij in staat was geweest om dat te voorkomen. Mogelijk, maar we zullen het nooit weten. Feit is dat de LPF afging als een gieter toen ze in de regering zat. Die regent Eerdmans is het laatste LPF-poppetje dat nog overeind staat.

Er is geen enkel bewijs dat Wilders zelfs maar denkt aan een dictatuur. Helemaal niets. Hij heeft geen boek ‘Mijn Strijd’ geschreven. Er zijn geen plannen voor wat er moet gaan gebeuren als de PVV aan de macht komt, helemaal niets.

Sterker nog, ik vrees dat de politiek van de PVV veel te slap is. Niet omdat ik ondemocratisch ben of een dictatuur voor sta, maar omdat een populist of opportunist zo’n onmogelijke opgave nooit zou accepteren. De gerechtelijke macht – die Wilders nogmaals wil knippen en scheren – moet volledig hervormd worden. Asieligzoekers is een complete industrie geworden. Teveel linkse rakkers vreten uit die ruif en willen absoluut niet brodeloos worden. Het onderwijs moet hervormd worden. De politie is een aanfluiting. Het leger? Dat hebben we allang niet meer. Werk? Dat gaat tegenwoordig weer op freelance en afroepbasis. Alleen stukloon ontbreekt nog. Zorg? U zorgt maar voor u zelf! Uitkeringen? Niet voor gewone Nederlanders, enkel voor asieligzoekers en mohammedanen die verder spugen op ons land.

Er wonen nu meer, veel meer dan een miljoen mohammedanen in ons land. Ondersteund door zeker 2 miljoen linkse Nederlanders die dat deels uit principe en deels uit misplaatst idealisme doen. Laten we het eenvoudig houden en stellen dat er 3 miljoen Nederlanders en niet Nederlanders zijn die zich dood willen vechten om hun verworvenheden te behouden. Wat ga je daar mee doen? De gevangenis in? Opsluiten in kampen? Hoe lang? ‘Onze’ mohammedanen die hun echte nationaliteit voor geen prijs willen opgeven (mw. Arib zou dat best kunnen, maar uit principe wil en doet ze dat niet) zijn niet welkom in hun eigen land. Alleen als ze op vakantie komen. Anders echt niet. Op de boot zetten en daar aan wal plaatsen? Dat is niet mogelijk, nog afgezien van het feit dat zoiets onmenselijk is. Maar het is wel een probleem dat opgelost moet worden. Of op z’n minst besproken moet kunnen worden.

Ik geloof niet dat Baudet een samenzwering is van ‘de elite’ om Wilders te elimineren. Maar u kunt gerust van me aannemen dat men er in de diverse sociëteiten er graag een goed glas cognac op toost. De PVV met 10 zetels en het FvD met 10 zetels is voor hen een natte droom. Vandaar dat Baudet geen duimbreed in de weg gelegd wordt. Laat ‘m maar gaan. Twee kleine rechtse partijtjes is veel beter dan een grote.

Als laatste wil ik u vragen om eens te kijken wat FvD werkelijk wil. Als je het partijprogramma leest, lees je het D66-programma. Maar dan liberaler, dat is leuk als u + 2x modaal verdient, en minder Europees. Dat is alles. Bejaarden kunnen beter de pil van Drion bestellen, want in hun verkiezingsprogramma moet u wel tot 66 jaar door. Da’s beter dan tot je 68ste, maar evengoed. Als je de mensen aan het bedotten bent, doe dat dan overtuigend.

Die stilte rondom de PVV gaat er binnenkort weer af, want na de gemeenteraadsverkiezingen komt de PVV volop in beeld. Oh, dan gaat Baudet ook merken dat hij intern concurrentie gaat krijgen. Met z’n tweetjes is geen probleem, dat gaat eventjes anders worden als er 5 tot 8 zetels gehaald worden. Dan begint de LPF pret daar ook.

Lees ook eens verder bij de Bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
screenshot 233

Zweden: Angst voor de verkiezingen – € 1,3 miljoen voor de strijd tegen “Fake News”

Nieuwe griepprik beschermt teg

Studie: griepprik verzwakt immuunsysteem