in ,

BAM!!: 5 tot 6 miljoen belastingplichtigen krijgen naheffing over 2014 door foutieve berekening belastingdienst

Wat is er aan de hand? Het besloot eerder dat de heffingskortingen in 2014 worden afgebouwd.  De debatteert volgende week maandag over het Belastingplan 2015, Kamerleden sturen dan zoals gebruikelijk van te voren een lijst met vragen, staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes () heeft die donderdagavond beantwoord. -Kamerlid Ed Groot vroeg zich af: weet de belastingbetaler eigenlijk wel dat hij fiks minder kortingen krijgt?

Wiebes dekt zich in zijn brief gelijk in: natuurlijk gaan we dat regelen. Er is namelijk besloten om:

“de komende tijd extra uitleg te geven aan de groep belastingplichtigen die mogelijk wordt geconfronteerd met een hogere aanslag, zodat mensen zich hierop kunnen voorbereiden.”(ThePostOnline)

Het bedrag zal tussen de 300 en 700 euro liggen, ga maar alvast sparen. Oh wacht sparen kost tegenwoordig ook .

De naheffingen hebben te maken met lagere heffingskortingen die het kabinet in het begrotingsoverleg met bevriende oppositiepartijen , CU en SGP in oktober 2013 overeenkwam. De wijzigingen zijn nog niet verwerkt in de tabellen en 's van de fiscus. Daardoor betalen burgers buiten hun schuld om minder belasting dan ze zouden moeten.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een aantal maffioso op wethoudersposities in gemeente Haarlem sluiten slechte belasting-deal met bouwbedrijf

Bizar: directeur woningcorporatie factureert flessen wijn, huwelijksfeest en babykamer