in , , , ,

Banken openen de aanval op schulden: sta je wat vaker rood dan doorverwijzing naar schuldhulp

gaan klanten die geregeld rood staan doorverwijzen naar verschillende soorten schuldhulpverlening, om te voorkomen dat ze probleemschulden krijgen.

Ook als je bijvoorbeeld snel je spaargeld opmaakt of betalingen van een banklening mist, wijst de bank je voortaan in je online bankomgeving of app op de website Geldfit.

In kampen 1,4 miljoen huishoudens met risicovolle of problematische schulden. Dat laatste begint vaak met betalingsachterstanden.

Circa 2,3 miljoen Nederlandse huishoudens hebben structurele betalingsachterstanden, bijvoorbeeld bij de woningcorporatie, het energiebedrijf of de zorgverzekering. Het duurt vaak jaren voor mensen passende hulp krijgen en in die tijd loopt de schuld soms op tot tienduizenden ’s.

“Schulden gaan gepaard met veel kosten en persoonlijk leed en daar willen we verandering in brengen”, zegt -directeur Vincent van den Boogert in het NOS Radio 1 Journaal.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onderzoek: biomassa zorgt voor 20% meer uitstoot dan kolen, verschil met gas nog groter

Politie feest keihard de ethische en morele grens over