in

Bayer-Monsanto en Heineken vinden maas in de wet: willen patent op meerdere gewassen

selective focus photo of plant spouts

Nadat het Europese Octrooibureau (European Patent Office >> EPO) vorig jaar heeft gesteld dat conventioneel geteelde gewassen niet voor een patent in aanmerking komen, hebben Bayer-, DowDupont, Heineken en Carlsberg een maas in de gevonden en doen opnieuw pogingen om voor iedere boer, tuinder en particulier toegankelijke zaden van gewassen te patenteren.

Daarmee zou men bijvoorbeeld het patent krijgen op broccoli en zou iedereen die dat groentegewas teelt een bepaald bedrag moeten betalen aan de eigenaar van dat patent.

Dit soort geteisem zou alleen al voor die poging aan de paal genageld moeten worden, ze hebben met hun vieze grofgraai klauwen af te blijven van gewassen die in feite van iedereen zijn!!!

Het is trouwens al zo dat de grote gifmengers in feite de meeste groentezaden in bezit hebben, dit door overname van een enorm aantal zaadbedrijven. Met hun (giftolerante) gentech zaden belazeren ze kleine boeren in arme landen, als die boeren een slechte oogst hebben bijvoorbeeld door droogte of andere omstandigheden, kunnen ze niet terugvallen op de eigen zaden die door vermeerdering zijn verkregen (zoals dat traditioneel ging) en gaan failliet, daar ze gedwongen hun zaden moeten kopen bij het bedrijf dat hen belazerde en dat zijn bedrijven als Bayer-Monsanto, DowDupont en Syngenta, echter die boeren hebben daar na een slechte oogst uiteraard het geld niet voor……

Na zo'n faillissement komt de grond in handen van deze bedrijven die na een aantal faillissementen enorme gebieden tot hun beschikking hebben, waar ze giftige groenten telen (middels gentech zaden waarvan de planten grote hoeveelheden van bijvoorbeeld het uiterst kankerverwekkende glyfosaat kunnen verwerken, zonder dat de plant sterft, maar vervolgens wel afgeladen is met dat gif)

Veel van de kleine boeren bijvoorbeeld in India hebben zich het leven benomen na zo'n faillissement.

Je zal begrijpen dat die gifmengers niet zelden boeren, die door hun toedoen failliet zijn gegaan, laten werken op hun akkers, voor een appel en ei wel te verstaan, met waardeloze arbeidsvoorwaarden en zonder afdoende bescherming als er met gif moet worden gespoten.

Tijd dat de eigenaren van de genoemde grote bedrijven strafrechtelijk worden vervolgd door het Internationaal Strafhof (ICC)!!

Lees en teken de petitie ajb en geeft het door: geen patenten op zaden van gewone gewassen!!

Lees verder bij de bron: De Azijnpisser

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
yellow banana fruit on black surface

De grote westerse spermacrisis

ESvzshGXsAAcc9N

GroenLinks wereldkampioen biomassa: Hoofdschuldig aan de Grote Bomengenocide