in

Beetje te laat maar toch: SP slaat alarm over pensioenplannen Brussel

via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

De Brusselse plannen voor de pensioenen in de Europese Unie zijn een frontale aanval op het unieke Nederlandse pensioensysteem. Dat stelt de SP vrijdag in het Europees Parlement.

De partij meent dit af te kunnen leiden uit een uitgelekt document van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de unie. Daarbij gaat het om het concept van een reeks voorstellen voor de komende jaren. De commissie wil het witboek nog dit jaar presenteren.

”Dit witboek is een frontale aanval op het Nederlandse pensioenstelsel dat onlangs nog als beste ter wereld werd getoetst”, aldus SP-Europarlementariër Dennis de Jong. Hij wijst bijvoorbeeld op het plan voor de overdraagbaarheid van pensioenen.

De meeste lidstaten kennen geen pensioenen waarvoor eerst wordt gespaard, zoals in Nederland. Een Fransman die naar ons land komt, kan zijn Franse pensioen wel inbrengen. Maar niemand weet hoeveel dat uiteindelijk waard zal zijn. De kans is groot dat de Nederlandse pensioenfondsen hier teveel voor gaan betalen, vreest De Jong.

Lees verder via NU.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
a8f05a8c7f4e6afd045290ef 640 brandweer e14198834785141

Participeren 2.0; Brandweer: ‘Bel ons niet tijdens Oud en Nieuw maar blus zelf’

5878061032 650f05089b spoorloos1

Staat dreef vermiste advocaat doelbewust tot waanzin