in

Bezorgde ouders eisen bij de rechter opschorting van leerplicht vanwege corona

29350618376 f6cbe9af16 school

Als het aan stichting Protect Everybody ligt komt er per direct een tijdelijk einde aan de leerplicht. De actiegroep staat woensdag voor de rechter om dit af te dwingen.

Momenteel kunnen ouders nog een boete krijgen van 4000 euro plus een strafblad als zij hun kinderen thuishouden.

In het ergste geval kan zelfs de jeugdzorg worden ingeschakeld. Ook willen de bezorgde ouders een mondkapjesplicht op school en een gegarandeerde meter afstand tussen leerlingen.

Volgens advocaat Marijn Kingma speelt de overheid te weinig in op nieuwe wetenschappelijk inzichten. Zo zijn kinderen een stuk belangrijker bij het verspreiden van het virus dan eerder werd verondersteld:

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert dat leerlingen op scholen ten minste een meter afstand van elkaar moeten houden en als dat niet lukt dat kinderen boven de twaalf jaar een mondmasker moeten dragen in de klas.”

Aldus Kingma tegenover de NOS. Epidemioloog Patricia Bruijning is het hier mee eens. Zij stelde eerder al dat er veel grootschaliger in het klaslokaal getest moet worden bij vermoedens van besmetting.

Landsadvocaat ….

Lees verder bij de bron: ThePostOnline

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
text

Politie demonstreert in Valencia tegen de regering, mondkapjesplicht, vaccins en vóór vrijheid

57e7dd424c52a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714f7c2c7adc924c 640 restaurant open

Nederlandse horecazaken heropenen op 17 januari, ondanks verbod