in ,

Big-Brother EU komt met Digital Green Certificate: U mag met vaccinatiepaspoort weer reizen

vaccinepassport

De digitale kaart – officieel het Digital Green Certificate – moet het vrij verkeer van burgers in de na een jaar van lockdowns weer op gang brengen.

Ook moet het met negatieve testresultaten tegengaan, staat in het nog vertrouwelijke ontwerpvoorstel. Naar verwachting stemmen de Commissarissen er woensdag mee in.

De digipas zal voor de bestaan uit een QR-code op zijn telefoon of een geprinte versie ervan. Aan de hand daarvan kan eenvoudig op een vliegveld of bij de grens worden gecontroleerd of de houder ervan mag reizen.

Dat kan als de persoon in kwestie is gevaccineerd met een in Europa erkend , beschikt over een recente negatieve coronatest of immuun is voor covid-19 omdat hij het virus al heeft gehad.

De Commissie benadrukt dat de ‘gevoelige medische data' op het vaccinatiepaspoort verzekerd zullen zijn ‘van een hoge mate van gegevensbescherming'.

De lidstaten zijn verantwoordelijk voor de aanlevering en opslag van de benodigde gegevens: de naam van de pashouder, het type vaccin dat is gebruikt, de vaccinatiedatum, een eventuele testuitslag en immuniteit.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
politie 1548091122

Politie heeft vraag: Heeft u onze verloren kisten met oefenwapens gezien?

covid 19 docu the system

Gaan we weer: Nieuwe Covid-19-variant gevonden die reguliere PCR-tests kan omzeilen