in , , ,

Bingo, COA maakt €23 miljoen winst op asielzoekers

Opmerkelijk. Een blik in het jaarverslag leert dat het Centraal Orgaan opvang (COA) winst maakt. Best dikke winst zelfs, €23,5 miljoen over 2015 en €24,2 miljoen over 2014.

Dat zijn winsten (het COA zelf spreekt (pdf) niet van winst maar van resultaat) waarmee een ondernemer de Quote 500 kan halen. Opmerkelijk genoeg zijn de winsten de afgelopen twee jaar veel hoger dan ervoor.

In 2013 was het resultaat €11,2 miljoen, in 2012 €12,5 miljoen en in 2011 leed het COA een verlies van 7,2 miljoen.

De winst in 2015 wordt in het jaarverslag mede verklaard door de demografische samenstelling van de vluchtelingen, veel zijn jonge mannen. Dat zijn relatief goedkope vluchtelingen, want die blijken weinig medische nodig te hebben. ‘Eén van de grotere kostenposten is de gezondheidszorg’, meldt het COA bij navraag aan Quote.

Het budget voor het COA steeg in 2015 naar €808 miljoen, tegen €509 miljoen een jaar eerder.

Dan rijst de vraag: wat gebeurt er met die winst(publiek ). Volgens het jaarverslag mag het COA die houden.

 

Lees verder via de Bron: Quote


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna
4 jaren geleden

Ik weet niet of het mee te maken heeft, maar bijna iedere asielzoeker betaald ong. 5000 euro voor taallessen, uit eigen zak. Dus geleend. Bij het niet halen van het examen, betaal je 1500 euro voor een herkansing. Sommige asielzoeker kunnen niet met de computer omgaan, nodig voor de taallessen, er is nauwelijks begeleiding, en dan zakken ze. Of die kans is vele malen groter.

Henny Groote
4 jaren geleden

Vergis ik mij maar de”inkomsten” komen uit de staatskas 808 miljoen “winst” moet toch terug omdat het niet uitgeven is? Dit gaat net als bij het zorgbudget wat de Gemeenten krijgen. Ze geven het niet uit aan de noodzakelijke zorg. Laten mensen verkommeren en het bedrag wat ze besparen in 1 jaar meer dan 320 miljoen mogen ze uitgeven aan stoeptegels lantarenpalen verzin maar iets.Dus een begroting aanleveren met hoger bedrag dan nodis is en Bingo! Als alle AOWers nu eens €1500 vragen ipv de zuinige€ 1000 per maand?

Zorgdossiervredebreuk: Tweede Kamer wil zorgverzekeraars inzage geven in medische dossiers

Verkiezingstijd! Zorgpremie stijgt iets minder: 3,50 euro p/m, maar dit is 6x de inflatie!