in , ,

Bittere pil voor gepensioneerde en werkenden, jong en oud de klos door pensioenregels

De nieuwe, strenge regels voor pakken rampzalig uit. Ouderen gaan in de komende jaren zes procent van hun verliezen. Bij een gemiddeld loopt het verlies aan koopkracht op tot enkele honderden 's per jaar.

Ook werkende mensen, die nu verplicht premie betalen aan hun pensioenfonds, worden hard geraakt. Hun toekomstig pensioen wordt voorlopig niet aangepast aan de en deze korting zal niet worden gerepareerd.

In een zogeheten 'position paper' maakt de federatie gehakt van de plannen van Klijnsma. De keiharde aanval van de Pensioenfederatie stelt dat Klijnsma's plannen „direct invloed hebben op de uitkeringen en koopkracht van gepensioneerden”.

Voor werkenden is de boodschap net zo pijnlijk. De kortingen die in de komende jaren zullen worden doorgevoerd, kunnen nooit worden goedgemaakt. „Het ziet ernaar uit dat het aan de jongeren beloofde 'zoet' nooit uitgedeeld zal worden”, zo is het vernietigende commentaar van de Pensioenfederatie.

via Telegraaf.nl.

Foto via StoryTravelers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorginstituut: premiegeld verslaafdenzorg voor groot deel verspild

Toch weer snijden in lagere inkomens, zorgtoeslag en AOW