in

Bizar! Advies RIVM om geen mondmaskers in ouderenzorg te dragen was gebaseerd op ‘persoonlijke ervaring’

Screenshot Youtube

De -richtlijnen die zorgverleners in de ouderenzorg moesten volgen qua beschermingsmiddelen, hebben tot veel onveilige situaties geleid. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

Jaap van Dissel van het RIVM wees in april in de op het risico van ‘schijnveiligheid’, maar baseerde zich daarbij op zijn ‘persoonlijke ervaring’ met het langdurig dragen van mondmaskers en zijn ‘observaties in de dagelijkse praktijk’.

Het RIVM kan desgevraagd ook geen onderzoek noemen waaruit blijkt dat het veilig is om zonder mondmasker korte tijd dicht bij een hoestende coronapatiënt te komen.

In juni bleek dat bijna de helft van de mensen die zijn overleden aan , in een verpleeghuis woonde.

In de richtlijnen van het RIVM werd zorgmedewerkers echter afgeraden om persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen. Zorgkoepels vroegen afgelopen tijd regelmatig naar wetenschappelijke onderbouwing, maar kregen geen bevredigend ….

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Nederland in top tien landen met sterkste stijging aantal faillissementen’

Meer dan helft van de proefpersonen hebben last van bijwerkingen coronavaccin’s