in ,

Bizar: ‘Apple versleutelde backups niet na druk FBI’

heeft backups van iPhones niet beveiligd met versleutelingssoftware na klachten van de FBI, zeggen zes anonieme bronnen tegen persbureau Reuters. De versleuteling zou mogelijk politieonderzoek schaden.

Volgens Reuters laat de kwestie zien dat Apple gewilliger is om Amerikaanse te helpen dan het bedrijf publiekelijk wil toegeven. Apple is al jaren verwikkeld in een juridische strijd met de over de gegevens van klanten, en doet zich voor als beschermer van van iPhone-gebruikers.

End to end-

De techgigant was twee jaar geleden volgens het persbureau van plan om backups van iPhones, die online opgeslagen zijn in iCloud, te beveiligen met end tot end-encryptie. Dat is een manier om data te versleutelen. De data worden onleesbaar gemaakt voor iedereen behalve de gebruiker, tot ze weer worden ontsleuteld.

Ook Apple zou met een dergelijke versleuteling geen toegang meer hebben tot de gegevens. Het bedrijf zou daarmee, zelfs als een het beveelt, de data niet beschikbaar kunnen maken voor de autoriteiten.

Maar in gesprekken tussen het bedrijf en de FBI wees de politiedienst er volgens Reuters twee jaar geleden op dat hiermee -onderzoeken belemmerd konden …

Lees verder bij de bron: NOS

Photo by AJC1


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

RIVM: toekomstige risico’s 5G zijn groot raadsel

Israël duwt Washington naar een nieuwe (gas)oorlog