in , ,

Bizar! Fraudehelpdesk moet miljoenen gegevens uit onderzoek vernietigen

stevepb / Pixabay

Om mensen te kunnen waarschuwen tegen frauduleuze partijen, legde de Fraudehelpdesk een database aan met onder meer bijna drie miljoen phishing mails, meldingen via webformulieren en telefonische meldingen. Daardoor is het in staat te waarschuwen voor oplichters die bijvoorbeeld spookfacturen versturen naar bedrijven.

Drie jaar lang voerde de stichting tevergeefs overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens, zegt woordvoerster Tanya Wijngaarde. De aanvraag om deze informatie te mogen bijhouden is nu afgewezen, omdat het verzoek volgens de privacywaakhond niet goed is onderbouwd.

,,We hebben ze op allerlei punten gewezen, hebben met ze meegedacht, maar uiteindelijk hebben ze hun huiswerk niet voldoende gedaan. De aanvraag was onder de maat,’’ aldus de autoriteit.

De Fraudehelpdesk is zwaar teleurgesteld en bereidt een nieuw vergunningverzoek voor, zegt Wijngaarde. Dat nu zoveel data moeten worden vernietigd is buitengewoon zuur, zegt ze, het belang van fraudeurs weegt zwaarder dan dat van gedupeerden.

,,Terwijl wij ook met hun gegevens zeer zorgvuldig omgaan.’’

Alles bij de bron; Stentor

Lees verder bij de bron: privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat ik u op de hoogte kan houden!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Mijn ervaringen met de Fraudehelpdesk waren bijzonder teleurstellend. Aardige mensen maar geen juristen, een enkele ex-politieman zonder enige mogelijkheid druk uit te oefenen op een malafide ondernemer. Heeft alleen veel tijd en moeite gekost. Overigens: de ervaringen met AFM, Consuwijzer en FIOD waren nog slechter. De FIOD reageerde helemaal niet. AFM neemt niet eens de moeite de klacht aan te horen terwijl zij deel van het probleem waren en Consuwijzer komt met advies om advocaat op te zoeken. Het enige apparaat wat iets doet is Radar …. nota bene een TV programma.

    Nederland mag zich geen rechtstaat noemen
    Nederland is een bananenrepubliek.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Wordt de Europese Centrale Bank een klimaatbank om economie overeind te houden?!

‘Turkije zegt deal met EU op en dreigt honderdduizenden migranten naar Europa te sturen’