in , , ,

Politie loerde jarenlang onterecht in data van milieucamera’s

De politie kreeg jarenlang onterecht toegang tot beelden van ’s die de gemeente Amsterdam gebruikt voor handhaving van de milieuzone. Het gaat om 53 zogeheten ANPR-camera’s die de gemeente in 2009 ophing.

De camera’s lezen kentekens van alle voertuigen die binnenrijden in de milieuzone van de hoofdstad. Dat is bijna het hele gebied binnen de ringweg A10, afgezien van Amsterdam-Noord.

Tegelijk vergelijkt de politie de gescande kentekens met de eigen database van bijvoorbeeld voortvluchtige criminelen of gestolen auto’s.

Dat gebeurt sinds 2013 toen bij de beveiligingsoperatie voor troonsbestijging van Willem-Alexander de politie toegang kreeg tot de milieuzonecamera’s…

…Adviesbureau PBLQ is nog kritischer: volgens hen ontbreekt überhaupt een wettelijke basis om de milieuzonecamera’s te delen met de politie.

Bovendien maken de deskundigen zich zorgen over de beveiliging van de privacygevoelige gegevens. Daarover zijn tussen de gemeente en politie geen formele afspraken gemaakt.

PBLQ adviseert de gemeente niet alleen de samenwerking te stoppen, maar ook het delen van de data de afgelopen jaren te melden als datalek bij de (AP).

Volgens het adviesbureau zijn de fundamentele rechten van alle betrokkenen in het geding. En omdat de camera’s vrijwel ieder voertuig zien dat de milieuzone binnengaat, gaat het om veel mensen.

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Waar zijn ze nu met hun nieuwe wet op de privacy? Oh die geldt natuurlijk alleen voor de eigen bevolking!

NL overheid op verkeerde spoor ...
1 jaar geleden

Dit is niet per ongeluk. Dit is heel bewust zo opgezet zodat de overheid de burgers op alle mogelijke manieren kan volgen. Je ziet precies hetzelfde bij camera’s boven de wegen en trajectcontrole op wegen waar ook alle kentekens worden gefotografeerd en de afvalcontainers waar iedere zak afval wordt geregistreerd. Over rekening rijden wordt niet meer gesproken want op deze manier heeft men ook de kentekentens !!!!
Het doel was nooit rekeningrijden maar data over burgers.
Nederland is gidsland in de Nieuwe Wereld Orde die Trump nu in de VS probeert te verslaan.

De conclusie kan niet anders zijn dan dat er iets fundamenteel fout is bij de Nederlandse overheid en er is alle reden grondig onderzoek te laten plaats vinden bij de overheid door een volledig externe partij. De overheid kan niet worden vertrouwd. Daarvoor is er te veel mis.

De Nederlandse Bank verwacht dat de huizenbubbel van 529 miljard gaat barsten

U kunt minder belasting gaan betalen: Inkomen koning bewust lager voorgespiegeld