in , , , ,

Leg uit: Nederland bouwt 3 stikstof-fabrieken terwijl we een “stikstof probleem” hebben?!?

is in paniek vanwege de stikstofcrisis, waarbij de boeren de Zwarte Piet (sorry! Roetveeg Helper) krijgen toegespeeld omdat zij de grootste boosdoeners zouden zijn.

Ondertussen bouwt datzelfde Nederland drie fabrieken in Groningen die allemaal gaan produceren.

Zoals we onlangs schreven hebben we dankzij een Europese Verordnung een stikstofcrisis in ons land:

Maar, dan gooit de Raad van State in juni roet in het eten.

De Raad van State veegde echter de vloer aan met die volgorde: het vooruitzicht dat de milieuschade later wel wordt goedgemaakt met natuurherstelmaatregelen is te onzeker. Het houdt in dat er eerst nog stikstof bijkomt, terwijl de emmer al aan het overlopen is.

De uitspraak heeft het land op slot gezet: geen enkel project dat mogelijk ook maar een klein beetje bijdraagt aan nieuwe stikstofuitstoot, krijgt nog een vergunning. Een hoger beroep tegen de uitspraak is niet mogelijk.

Als je het verhaal tot nu leest, dan je nog steeds dat je te maken hebt met Nederlandse besluitvorming en een uitspraak van de Raad van State die is gebaseerd op de situatie in ons land, maar niets is minder waar.

In de ogen van milieugroepen gleed de PAS af tot een vergunningsmachine waarbij aanvragen met een milieusausje werden overgoten. Zij stapten naar de rechter. Het Europese Hof van Justitie legde in november vorig jaar al de basis voor de uitspraak van de Raad van State. Het oordeelde dat de PAS in strijd is met de Europese natuurbeschermingsregels, omdat de positieve effecten van de compensatiemaatregelen moeten vaststaan voor de overheid toestemming geeft voor nieuwe activiteiten waarbij stikstof in de natuur komt.

Het is dus wederom een Europese Verordnung die aan de basis ligt van het besluit waardoor ons land economisch volledig op slot gaat.

De Nederlandse overheid neemt maatregelen:

De coalitie kijkt naar het verlagen van de maximumsnelheid op bepaalde wegen. Wat betreft het krimpen van de veestapel wordt gericht gekeken naar boerderijen die naast natuurgebieden liggen, tevens op advies van Remkes.

Maar, wie in Nederland beseft eigenlijk dat diezelfde overheid druk bezig is met het bouwen van drie fabrieken die stikstof moeten gaan produceren?

Air Products gaat voor Gasunie drie stikstoffabrieken bouwen in Zuidbroek. De drie fabrieken met een gezamenlijke capaciteit van 180 duizend kuub per uur zullen medio 2021 gereed zijn. De stikstof wordt bijgemengd bij hoogcalorisch gas van buitenaf. Zodoende wordt het geschikt gemaakt voor het laagcalorisch gasnet. Belangrijk voor de afbouw van het Groningen-gas. De drie fabrieken, die worden gebouwd in Zuidbroek bij de stad Groningen, produceren per uur 180.000 kubieke meter stikstof zodra ze in oktober 2021 operationeel zijn.

De bouw van die fabrieken heeft ook alles te maken met de afbouw van de Groningse gaswinning:

In de nieuwe fabriek, die 500 miljoen euro kost, wordt straks stikstof gewonnen uit de lucht om ons heen (Redactie: dus eigenlijk zouden de boeren betaald worden voor de stikstof die ze vrij beschikbaar maken in de lucht en de terugwinning ervan!) Die stikstof wordt gemengd met het hoogcalorische gas dat we uit bijvoorbeeld gaan importeren.

Op die manier krijgt het dezelfde eigenschappen als het laagcalorische Groninger gas, zodat het geschikt is voor onze cv-ketels en fornuizen.

De verwachting is dat er daardoor jaarlijks zeven miljard kubieke meter aardgas minder uit de Groninger bodem hoeft te worden gehaald.

Wat ons betreft dan totaal onnodig en verdacht dat iedereen in Nederlandse huishoudens met een noodgang van het gas worden afgehaald en gedwongen worden alles electrisch te doen.

Via een lezer ontvingen wij het volgende bericht (dank!):

Hier nog een artikel uit belgie waar ze nu al gewoon toegeven dat NL hun aardgas aanlengt met stikstof gas. Aardgas aangelent met stikstof gas loopt wel langs je meter voor 14% en doet niet mee in je verbranding maar wel de complete landbouw tuinbouw en veeteelt de nek om willen draaien. Stelletje oplichters en dieven zijn het.

Nederland is een slim land, want wij zijn waarschijnlijk het enige land ter wereld dat de bestrijding van teveel stikstof aanpakt door het bouwen van drie stikstoffabrieken.

https://youtube.com/watch?v=po5QJXhZLeM

Aardig om te weten, we lazen dit in een interessant artikel in de Volkskrant uit 1996(!), is dat die aanlenging ook met waterstof kan. “Voordat dit aardgas het distributienet in gaat, wordt er nu al stikstofgas aan toegevoegd, waardoor de verbrandingswaarde ervan daalt. Dit kan ook met waterstofgas.”

En waterstof wordt…..

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Shop the Post

Bezoek ook eens gezondheidswebwinkel Orjana.nl
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De glazen bol van Assad: “De Amerikanen zullen jullie niet beschermen!”

Beheerder IS-groep op Telegram opgepakt in het pittoreske Uithoorn