in ,

Brussel zegt dat EU-wetten voorrang krijgen nadat de Duitse rechtbank uitspreekt dat Europese Centrale Bank haar autoriteit heeft overschreden

Aangezien het Duitse constitutionele hof oordeelde dat de haar bevoegdheden had kunnen overschrijden met een enorme kwantitatieve versoepelingsinspanning (QE), merkte de EU snel op dat de Europese wet die van de lidstaten overtroeft.

In de uitspraak van dinsdag zei het Duitse Constitutionele Hof dat de Duitse regering het QE-programma, dat in 2015 van start ging en vorig jaar opnieuw werd geactiveerd, niet heeft aangevochten. De rechters in Karlsruhe oordeelden ook dat de stimuleringsregeling, bekend als het programma voor de aankoop van de overheidssector (PSPP), het “evenredigheidsbeginsel” niet eerbiedigde , wat aangeeft dat de centrale bank van de eurozone te ver ging met haar mandaat.

“De ECB slaagt er niet in de noodzakelijke afweging te maken tussen de monetaire-beleidsdoelstelling en de economische beleidseffecten die uit het programma voortvloeien” , luidt de uitspraak.

“Door onvoorwaardelijk de monetairbeleidsdoelstelling van de PSPP na te streven … en daarbij de economische beleidseffecten te negeren, negeert de ECB het evenredigheidsbeginsel duidelijk.”

Woordvoerder van de Europese Commissie Eric Mamer reageerde snel op het besluit en zei dat ondanks de beoordeling van de Duitse het blok “het primaat van de EU-wetgeving” bevestigt .

De uitspraak betwist ook de beslissing van de hoogste EU-rechtbank, waarbij de rechters zeiden dat de toetsing van deze laatste “niet begrijpelijk” was. In 2018 oordeelde het Hof van Justitie van de (HvJ) dat het plan van de ECB geldig was en binnen het mandaat van de instantie lag.

Lees verder bij de bron: RT Business News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Als de Europese wetten boven de eigen wetten van de lidstaten staan is het duidelijk, dat de macht van ons land is overgedragen naar een andere staat/macht en dat is, volgens de grondwet, voor de daders strafbaar met levenslang. Wanneer gaan we dat Haagse satansgebroed voor de rechter slepen?

NEXIT !!!!!
1 jaar geleden

Laten we de EU oproepen dan eerst maar eens verkiezingen houden over de EU …. want een EU door en voor de banken en grote corporaties is niets minder dan een dictatuur.
En laten we de leiders van de EU hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor al haar acties.

Nicole
Antwoord aan  NEXIT !!!!!
1 jaar geleden

Ze zijn niet eens rechtsgeldig. Ze ZIJN NOOIT verkozen!!!! #verdragvanlissabon Dus waarom verkiezingen? Gewoon opdoeken die hele zelfverkozen tirannieke kliek.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

Als ik dat zo lees, zou ik als lid van het europese parlement of als eurocommissris, eerst maar eens zorgen voor een vluchtroute naar een ver land, Argentinië bijvoorbeeld ( daar hebben ze ervaring met de opvang van buitenlandse oorlogsmisdadigers die gezocht worden in eigen land. Eichman is daar een voorbeeld van. Bijltjesdag komt steeds dichter bij, ook in nederland.

MUST READ!: Valt er wel wat te vieren vandaag?

Duitse grondwettelijk hof legt bom onder de Euro, want kritisch over opkoopprogramma ECB