in ,

Burgemeester Halsema wil criminaliteit niet bestrijden zoals in Rotterdam, want kwetsend

De hoofdstad gaat in de strijd tegen de ’patseraanpak’, die in zijn vruchten afwerpt, niet overnemen.

Volgens burgemeester Femke Halsema wordt die vorm van proactief controleren in „al geruime tijd niet meer uitgevoerd vanwege de schijn van etnisch profileren die dat met zich mee kan brengen.”

In Rotterdam worden dikwijls automobilisten die in dure auto’s rijden staande gehouden en wordt hen de gelegenheid geboden om aan te tonen dat de auto waarin gereden wordt ook echt van hen is.

Als zaken niet in de haak zijn, wordt de auto in beslag genomen. Eerder werd er door de al voor gepleit om het systeem landelijk in te voeren.

Halsema heeft afgelopen jaar, nadat in de gemeenteraad hierom gevraagd werd, in de driehoek met en OM besproken om af te zien van dergelijke pro-actieve verkeerscontroles. Wel wil ze inzetten op ’dynamische verkeerscontroles’.

Die worden uitgevoerd door rechercheurs met kennis over de zware criminaliteit. Er wordt dan op basis van meerdere omstandigheden altijd eerst een reguliere verkeerscontrole uitgevoerd, waarbij het rij- en kentekenbewijs gevorderd wordt.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

via tpook


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2020: wat zal het Chinese Jaar van de Rat ons brengen?

EU-asielsysteem volkomen verrot: 40% aanvragen asielzoekers in Nederland compleet kansloos