in , ,

EU-asielsysteem volkomen verrot: 40% aanvragen asielzoekers in Nederland compleet kansloos

Veertig procent van de eerste asielaanvragen in is kansloos omdat eerder elders in hun heil zochten.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol () wil daarom Europese wetgeving herzien. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt volgens de krant dat Nederland vorig jaar te maken kreeg met 7310 aanvragen van asielzoekers die bij voorbaat kansloos zijn, omdat het -land waar zij zich eerder meldden verantwoordelijk is voor hun asielverzoek.

Dat is tussen EU-landen zo afgesproken in de zogeheten Dublinverordening. Deze asielzoekers blijven in afwachting van hun procedure in Nederland.

Het Europese asielbeleid zorgt voor ongemak bij staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie). In de praktijk lukt het Nederland namelijk vaak niet om afgewezen asielzoekers terug te sturen naar een Europese bondgenoot waar de asielzoeker eerst binnenkwam.

Het systeem is volgens de bewindsvrouw daarom ’verouderd’. Daarom kondigt ze aan gewenste veranderingen voor te stellen bij de nieuwe Europese Commissie…..

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Burgemeester Halsema wil criminaliteit niet bestrijden zoals in Rotterdam, want kwetsend

MH17 ramp – een pion in het geopolitieke schaakspel van grootmachten