in , ,

EU-asielsysteem volkomen verrot: 40% aanvragen asielzoekers in Nederland compleet kansloos

Veertig procent van de eerste asielaanvragen in Nederland is kansloos omdat asielzoekers eerder elders in Europa hun heil zochten.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie) wil daarom Europese wetgeving herzien. Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

Uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt volgens de krant dat Nederland vorig jaar te maken kreeg met 7310 aanvragen van asielzoekers die bij voorbaat kansloos zijn, omdat het EU-land waar zij zich eerder meldden verantwoordelijk is voor hun asielverzoek.

Dat is tussen EU-landen zo afgesproken in de zogeheten Dublinverordening. Deze asielzoekers blijven in afwachting van hun procedure in Nederland.

Het Europese asielbeleid zorgt voor ongemak bij staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie). In de praktijk lukt het Nederland namelijk vaak niet om afgewezen asielzoekers terug te sturen naar een Europese bondgenoot waar de asielzoeker eerst binnenkwam.

Het systeem is volgens de bewindsvrouw daarom ’verouderd’. Daarom kondigt ze aan gewenste veranderingen voor te stellen bij de nieuwe Europese Commissie…..

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. En dat noemt de bewindsvrouw “verouderd”. Ik noem het hele systeem van immigratie, inclusief de hele EU, een gigantische hinderlaag. Wat kennelijk niet wordt beseft is dat partijen als de Zionisten achter de schermen aansturen op de vorming van een wereldregering. Het is hoog tijd dat de praktijken van Zionisten over de geschiedenis aan het daglicht komen.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Burgemeester Halsema wil criminaliteit niet bestrijden zoals in Rotterdam, want kwetsend

blank

MH17 ramp – een pion in het geopolitieke schaakspel van grootmachten