in ,

2020: wat zal het Chinese Jaar van de Rat ons brengen?

happy chinese new year 4579226 640

De rat. Niet bepaald een schattig, aimabel of aaibaar dier. (Weinigen die zullen opkomen voor  het beschermen van de rat; dit in tegenstelling tot de Siberische tijger of de Amoerpanter.) Nochtans ziet de Chinese astrologie dat toch anders. Daarover dadelijk meer.

Maar het Chinese nieuwjaar dat officieel start op 25 januari 2020, zal in ieder geval onder duistere wolken aanvangen. Het zijn dan de donkere wolken van uitbreidend onheil op medisch gebied, met de identificatie van het zogenaamde Corona Virus. Het mysterieuze virus dat out of the blue lijkt te komen, verspreidt zich en snel ook van mens tot mens.

Door menselijke nabijheid, in menigten. Dat belooft dan weinig goeds voor de eventuele, waarschijnlijke uitbreiding van de ziekte. Met letterlijk miljoenen Chinezen die in eigen land gaan rondreizen naar familie, vooral per vliegtuig, maar ook naar hun buitenland. Het eerste 4 gevallen van besmetting in dat buitenland zijn reeds een feit…

Oorsprong

Ratten zijn zoals gezegd nergens welgekomen diertjes, vooral omdat ook zij nare ziekten overbrengen. De oorsprong van dit Corona Virus is nog onbekend. UIteraard worden er op publieke plaatsen als luchthavens praktische voorzorgen genomen. Zo wordt van iedereen die wil reizen de koorts opgenomen. Omdat dit het allereerste symptoom is dat kan duiden op drager zijn, op besmetting. Maar er bestaan wel 1,4 miljard Chinezen, die tezamen bijna een vijfde van de wereldbevolking tellen! Dus hoe zou je die allemaal in quarantaine kunnen houden…

Ontstaan

‘Van coronavirussen kunnen mensen en dieren infecties aan de longen en luchtwegen krijgen. Er zijn verschillende soorten coronavirussen. Meestal zorgen deze virussen voor relatief milde klachten, zoals verkoudheid in de winter en vroege lente. Sommige coronavirussen kunnen ernstigere klachten veroorzaken. Voorbeelden zijn SARS en MERS. Het MERS virus komt vaak van dromedarissen.

Het SARS virus komt waarschijnlijk voor onder vleermuizen en civetkatten. In China (in de stad Wuhan, 11 miljoen inwoners) werden mensen sinds eind 2019 ziek van een nieuw soort coronavirus. De gezondheidsorganisaties in China en de Wereldgezondheidsorganisatie bestrijden de uitbraak en brengen de situatie daar in kaart.' Tot daar het Nederlands Ministerie van Volkgezondheid.

What's in a name

De Chinese variant van dergelijke Coronavirussen, ondertussen 2019-nCoV gedoopt, is wel degelijk dodelijk. De meest recente informatie spreekt van 9 doden en 440 besmettingen in China zelf. En erger nog: ook in Zuid-Korea, Thailand, en de zijn patiënten opgedoken. Wat met een dergelijke snelle verspreiding wel eens kan uitlopen op een pandemie?

site CatharinaWeb.nl heeft ons hopelijk positiever nieuws te melden. In de vorm van voorspellingen over wat het Jaar van de Rat nog zal brengen. Het Chinese Nieuwjaar dat 24 dagen later dan de westerse wereld start. Zelf zijn we allerminst bijgelovig, maar Chinezen zeker wel. Vandaar dat ondergetekende het leuk en interessant vindt, hopelijk ook voor u, om de complete voorspelling hier onder weer te geven.

Ze vormt immers één geheel, en er stukjes uit plukken zou mogelijk afdoen aan de ‘waarde'. Het is een omvangrijk stuk dat we zo overnemen, maar de mensen achter Catharinaweb zullen het ons hopelijk niet euvel dulden. Het is per slot met uitgebreide bronvermelding en prima promotie voor de website, toch? Hier komt ie dan:

‘Algemene vooruitzichten voor het jaar van de Rat

25 januari 2020 t/m 11 februari 2021.

Het jaar van de Rat kenmerkt zich door vernieuwing.

Algemeen
Volgens de legende was de Rat de eerste die verscheen toen Boeddha alle dieren bij zich riep. De Rat is altijd enthousiast en nieuwsgierig en enorm opportunistisch. Het jaar van de Rat is niet alleen het eerste jaar van een nieuwe cyclus, het is ook de start van vernieuwing en vooruitgang. Ratjaren zijn pioniersjaren, op allerlei vlak kunnen we vernieuwing verwachten die allerlei aspecten van ons leven zullen beïnvloeden.

Het jaar van de Rat heeft ook vaak een grote invloed op onze wijze van communiceren. In 2008, het vorige Ratjaar, werd er hard gewerkt aan wat in 2009 werd uitgebracht voor iedereen met een iPhone. En moet je nu kijken..

Ik vermoed dat 2020 -of we dat willen of niet- het jaar van het uitrollen van het netwerk zal worden. Ook dat zal gigantische wijzigingen in ons leven teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan auto's die -door de lage reactiesnelheid van 5G- communiceren met stoplichten en ook zelf de route aanpassen als er ergens oponthoud is.

Het jaar 2020 is een drempel tussen oud en nieuw. Bepaalde niet al te frisse zaken zullen aan het licht komen en in elkaar storten als kaartenhuisjes. Aandelen kunnen torenhoog stijgen, maar met hetzelfde gemak kun je je geld zomaar verliezen. Doe geen ondoordachte investeringen.

Er ligt dit jaar ook veel aandacht bij onze gezondheidszorg, er zal meer aandacht komen voor preventie en het stimuleren van een gezonde levenswijze. Internationaal onderzoek kan voor belangrijke doorbraken op dit vlak zorgen.

Ook het en de opwarming van de aarde blijven flink in de picture. In de loop van het jaar kunnen politici en milieudeskundigen tot ingrijpende maatregelen komen.

Persoonlijk
Vriendschap, liefde en samenzijn zullen een belangrijke rol spelen in ons privéleven en over het algemeen zal het jaar van de Rat positief en vrolijk zijn. Ook moedigt dit jaar mensen aan om hun dromen te verwezenlijken. Belangrijk is het wel om verstandige beslissingen te nemen en niet ondoordacht ergens in te springen.

Lees verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trekkers 1569911905

Na boerenprotest wil Den Haag weten: wie zit er op die trekker? Kentekenplicht komt eraan

46489423995 dc0077f97a femke halsema

Burgemeester Halsema wil criminaliteit niet bestrijden zoals in Rotterdam, want kwetsend