in , ,

Centrum voor Volkscultuur plaatst Zwarte Piet op erfgoedlijst

315189306 b7879f162f zwarte piet1

Het Sinterklaasfeest krijgt, met Zwarte Piet en al, een beschermde status. Het Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE) is “voornemens het Sinterklaasfeest met alle elementen die daar bij horen op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland te plaatsen”.

Dat blijkt uit een mailwisseling tussen VIE-directeur Ineke Strouken en advocaat Douwe Linders die als raadsman het Pietengilde bijstaat in een procedure die volgende week voor de Raad van State dient. De correspondentie is te zien op de site van anti-Pietenactivist Quinsy Gario en de authenticiteit ervan wordt bevestigd door Linders.

ONAFHANKELIJKE TOETSINGSCOMMISSIE

Als de raadsman op 2 oktober aan Strouken vraagt of het VIE inderdaad “heeft besloten om het Sinterklaasfeest inclusief de figuur Zwarte Piet als donkere metgezel van Sinterklaas, te plaatsen op de Nationale Inventaris”, dan antwoordt Strouken op 6 oktober: “De voordracht heeft de gehele procedure al doorlopen en is al goedgekeurd door de onafhankelijke toetsingscommissie.”

Ze schrijft er ook bij: “Omdat wij de plaatsing goed willen voorbereiden, willen wij dit nog even geheim houden en niet naar buiten brengen.”

Lees verder via nrc.nl.

 

Foto via celesteh cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
62fc89cdcd51adf864c6add1 640 euro e14208728087851

Dit gaat een rel worden: Nederland zegt ‘uitkeringsverdrag’ met Marokko op

BzSoLXXIMAEqPJ511

Den-Haag nu echt de weg kwijt: Onderzoek naar hoe de Koerden in een openbare ruimte konden zijn