in , ,

China bouwt nieuwe deeltjesversneller die Large Hadron Collider van CERN zal vervagen om ‘Goddeeltje’ te vinden

China wil een 100-km proton-proton circulaire elektron-positron-botsing van de volgende generatie deeltjesversneller die de Europese CERN zal doen vervagen. De gigantische ondergrondse deeltjesversneller is ontworpen om protonen met bijna lichte snelheid af te vuren en ze samen te breken om de tijdelijke Higgs-bosonen deeltje te produceren voor intensieve studie.

Het Higgs-deeltje, ook wel “Goddeeltje” genoemd, is de ultieme grens in de deeltjesfysica.

Het belang van het elementaire deeltje en zijn eigenschappen is dat het kan worden onderzocht met behulp van bestaande kennis en experimentele technologie als een middel om de gehele Higgs-veldentheorie te bevestigen en te bestuderen.

In termen van de leek zijn verschillende subatomaire deeltjes verantwoordelijk voor het geven van verschillende eigenschappen aan de materie. Een van de meest mysterieuze en belangrijke eigenschappen is massa: sommige deeltjes zoals protonen en neutronen hebben massa, terwijl anderen, zoals fotonen, dat niet hebben. Het Higgs-deeltje wordt verondersteld het deeltje te zijn dat massa aan materie geeft, volgens wetenschappers.

De ongrijpbare ‘Goddeeltjes’ werden voor het eerst gezien in 2012 in subatomaire crashes die plaatsvonden in de Large Hadron Collider, een deeltjesversneller van enkele miljarden dollars in een 27 km lange cirkelvormige tunnel van 175 meter onder de Frans-Zwitserse grens bij Genève.

De deeltjesversneller, de grootste machine ter wereld en geëxploiteerd door de Organisatie Européenne pour la Recherche Nucléaire (CERN), verifieerde het bestaan ​​van het ongrijpbare Higgs-deeltje, een mijlpaal in de deeltjesfysica.

Maar nu probeert China een proton-proton circulaire elektron-positron-botsing deeltjesversneller van de volgende generatie te construeren die de Europese zal doen vervagen. De gigantische ondergrondse deeltjesversneller is ontworpen om protonen met bijna lichte snelheid af te vuren en ze te botsen om samen te breken om de tijdelijke Higgs-bosonen te produceren.

Een financieringsvoorstel werd in november door de Chinese Academie van Wetenschappen ingediend bij de centrale overheid nadat het Beijing Institute of High Energy Physics van de academie een gedetailleerd conceptontwerp had afgerond. Het eerste component wordt naar verwachting vanaf 2022 geïnstalleerd.

Verschillende locaties zijn gesuggereerd, waaronder Qinhuangdao in de provincie Hebei in de buurt van Beijing, Yan’an in de provincie Shaanxi en Shanwei in de zuidelijke provincie Guangdong, volgens Chinese kranten.

China stort geld en talent in een race tegen vergelijkbare projecten geïnitieerd door Japan en Europa om een ​​”Goddeeltjesfabriek” te bouwen, niet te doen door de onbetaalbare kosten.

Japan is naar verluidt begonnen met het ontwerpen van zijn nieuwe deeltjesversneller na gehoord te hebben van het plan van China, hoewel de controverse is dat de voorgestelde locatie zich in een seismisch actieve zone bevindt, terwijl de CERN heeft gewerkt aan plannen voor twee nieuwe botsers, hoewel het alle administratieve rompslomp om de goedkeuring van alle lidstaten van de Europese Unie veilig te stellen om de benodigde financiering te krijgen.

Hopelijk betekent deze race om het onzichtbare Goddeeltje te onthullen niet het einde van onze wereld!

Lees verder bij de bron: Strange Sounds


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Wat denk je?

0 points
Upvote Downvote

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Er bestaat geen Godsdeeltje
    wat wel bestaat = kwantumverstrengeling = iets [zonder materie] wat ergens begint en nergens eindigd -en toch zichzelf weer terug vindt. Daar heerst geen tijd -noch ruimte

Iedereen heeft er iets over te zeggen, jij ook?

Klimaatmeisje Greta en haar machtige steunpilaren, of hoe de waanzin een hoogtepunt bereikt

Je kan beter niet naast een Tesla parkeren!