in , , , , , , ,

Klimaatmeisje Greta en haar machtige steunpilaren, of hoe de waanzin een hoogtepunt bereikt

7171875929 70b526b153 climate change

We zijn er iedere dag getuigen van dat het systeem steeds meer moeite heeft met kritiek. De censuur neemt toe, en er zijn constant pogingen om mensen met een andere mening in de monddood te maken. Artikelen worden geblokkeerd, video's worden gewist, en niet zelden wordt een account op of YouTube gewoon gesloten. Daar komt nog bij dat steeds vaker wordt gezegd dat mensen met een andere mening dan de gangbare ideologie, zich schuldig maken aan het verspreiden van samenzweringstheorieën.

In de laatste weken hebben we gekeken naar zaken die gewoon een feit zijn, en zeker geen samenzweringstheorie. En ook zagen we een echte samenzwering in actie; de zogenaamde klimaat verandering door toe doen van de mens. In deze aflevering zullen we beschrijven wat een enorme vormen deze onzin heeft aangenomen. En omdat te doen maken we een uitstapje naar Zweden.

Iedere activist weet hoe moeilijk het is om een nieuwe beweging van de grond af op te bouwen. Wat de aanleiding ook is, bijna iedere beweging kent meestal een moeilijke geboorte. Er is gebrek aan geld, het ontbreek aan ervaring, en nog het belangrijkste; er is altijd een tekort aan mensen. Veel beginnende bewegingen of organisaties halen het dan ook niet, of kennen maar een kortstondig leven. Maar er zijn uitzonderingen. Kijk bijvoorbeeld naar de 16-jarige Greta Thunberg, de klimaat activiste uit Zweden.

Zij maakte zich, op een dag in augustus 2018, zo veel zorgen over de klimaatverandering waar iedereen het over lijkt te hebben, dat ze besloot om in actie te komen.

Ze maakte een bord en begon een schoolstaking, waarbij ze op vrijdag uit de klas wegbleef. Het idee sloeg aan, en binnen enkele maanden werd haar initiatief niet alleen in Zweden maar ook in veel Europese landen overgenomen. In de betrokken landen gingen scholieren op vrijdag niet meer naar school, maar trokken ze de straat op om te demonstreren. Het fenomeen greep zo snel om zich heen, dat eigenlijk iedere ervaren activist er wantrouwig van moet worden.

Greta zegt maar een doel te hebben: iedereen moet zo in paniek raken over het klimaat, dat men het gevoel krijgt dat het eigen huis in brand staat. Ze klaagt de regeringen van de wereld aan, omdat ze niets of veel te weinig hebben gedaan. Daarom staakt ze op vrijdag. Intussen zijn er Greta demo's in vele steden, inclusief steden in , en de betrokken scholieren weigeren domweg om naar school te gaan. Gelijktijdig reist Greta van demo naar demo, en wordt overal als een soort zaligmakend wezen ontvangen. Haar toespraken houdt ze naar eigen zeggen kort, om zo weinig mogelijk bij te dragen aan de CO2 uitstoot.

Niet alleen haar volgelingen liggen haar ten voeten, hetzelfde kunnen we zeggen van de media, en zelfs de vertegenwoordigers van de heersende elite kunnen geen genoeg van Klimaat Greta krijgen. In de laatste weken is ze voorgedragen voor de Nobel Prijs voor de Vrede, en heeft ze de Gouden Camera ontvangen. Deze laatste prijs had ze overigens maar kort in haar bezit. Ze stuurde de prijs terug toen ze in de gaten kreeg dat de organisatoren aan een andere winnares een auto cadeau hadden gedaan. Maar ondanks deze tegenvaller gaat haar zegetocht gewoon verder.

Zoals we al zeiden kunnen de media niet genoeg van Greta krijgen. Ze is niet van de voorpagina's en de beeldschermen af te slaan. Er wordt dan het idee gegeven dat het om een gewoon meisje uit het volk gaat, die haar geweten laat spreken. Iedereen die dit leest zal denken dat het eigenlijk te mooi is om waar te zijn. En dat is de spijker op de kop. Greta Thunberg is echt niet zo maar een meisje uit het volk. Ze komt uit een bemiddelde familie van artiesten en wetenschappers. Haar moeder is zangeres en vertegenwoordigde Zweden in 2009 op het Eurovisie Song Festival in Moskou. Haar vader is een bekende auteur en zakenman. Hij schijnt onder meer te investeren in klimaatbeheersing.

Daar komt nog bij dat vroegere familieleden in de actief waren, en dat een van hen in de 19de eeuw het begrip “klimaat verandering” heeft uitgevonden ( Ja, toen al!). Dat Greta nu dus bezig is, zo als ze bezig is, kan zeker geen toeval worden genoemd. Haar familie beschikt over een groot netwerk en veel mediacontacten. Het was dus niet moeilijk om het initiatief van dochterlief aan de man of vrouw te brengen.

Dat verklaart de explosieve groei van de Greta beweging. Haar steunpilaren zijn zelfs zo machtig dat het de scholieren niet eens kwalijk wordt genomen dat ze de leerplicht ontduiken tijdens de vrijdag demo's. Natuurlijk mompelen hier en daar wel wat schoolbesturen dat het zo niet kan. Maar ook dat heeft weinig effect. Zelfs als je er van uit gaat dat Greta de wind en de tijdgeest mee heeft, en dat heeft ze, kan zo'n fenomeen alleen maar ontstaan als het gewild is door de machthebbers. Natuurlijk halen de groene ideologen Greta en haar discipelen met gejuich binnen.

Het dient immers de groene agenda waar we in een eerder deel over spraken. Voor deze agenda is niets te dol. Het groene gedachtegoed moet aan alle kanten gepromoot worden, en hiervoor is Greta natuurlijk een geweldig product.

Waarom worden de vervuilers niet aangepakt?
1x raden

Voor alle duidelijkheid; natuurlijk is het geweldig als jongeren de straat op gaan voor een andere of betere wereld. Dat kan niet vaak genoeg gebeuren. Maar dan moet het geen beweging zijn die is gebaseerd op valse voorwendselen, en gebruik maakt van de goedgelovigheid van duizenden. Een beweging die wordt gesponsord door de elite, bewierookt door de groene ideologen, en op bijna volledige steun kan rekenen in de gelijkgeschakelde pers, zal in deze wereld nooit iets fundamenteel veranderen.

Het is gewoon het op de spits drijven van de klimaatwaanzin, die onbewezen is en alleen maar geld kost. Ons geld! En nu we het toch over geld hebben, waar komt het geld voor al die Greta demo's vandaan? Er lijkt geen gebrek aan te zijn. Op zich zegt dat al genoeg. We weten immers wie de agenda van de elite financiert. Het zou wel heel vreemd zijn als het bij deze beweging anders was.

Natuurlijk is het een hype die op een zeker moment ook weer over zal waaien. We kunnen nu al vaststellen hoe oppervlakkig het allemaal is. Na de demo's zijn de gebruikte velden en pleinen vaak bezaait met achtergelaten afval, dat door de scholieren achteloos is weggesmeten. Nog afgezien van het slechte voorbeeld dat het geeft, zal dit ook het niet ten goede komen. Verder lijken de scholieren ook een tweede agenda te hebben.

Toen er laatst ergens in schoolvakanties waren, kwam er bijna geen demonstrant meer opdagen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de Greta demo's nooit in het weekend worden gehouden. De scholieren maken gebruik van de klimaatwaanzin om een dagje te spijbelen. Het is maar hoe je er tegen aankijkt.

Een ding is zeker, in de huidige wereld in niets te gek als het er om gaat om de groene agenda bij iedereen door de strot te rammen. Zelf denken mag niet, iedereen moet onvoorwaardelijk het wereldbeeld overnemen dat is ontworpen door de ideologen van de elite. Bewijzen of waarheidsvinding spelen geen rol meer. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dit alles niet zo maar zonder meer aannemen.

Maar het zijn er nog veel te weinig. Reden te meer om de waanzin steeds opnieuw aan de kaak te stellen. Daar zullen we dan ook met veel enthousiasme mee door gaan.

Lees verder bij de bron: Gerrit Herders Blog

Photo by Eoghan OLionnain cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
paris 1555944317

Parijse multikulwijk krijgt ‘particuliere’ beveiligingsagenten, vrouwen kunnen weer naar buiten komen

cern large hadron collider

China bouwt nieuwe deeltjesversneller die Large Hadron Collider van CERN zal vervagen om ‘Goddeeltje’ te vinden