in

Chipshol huurde Britse spion in om Rijk en Schiphol zwart te maken

2097566563 db830a09d4 Chipshol1

Het bedrijf Chipshol van de familie Poot heeft in 2007 een voormalig agent van de Britse geheime dienst MI6 ingehuurd voor een campagne tegen de luchthaven Schiphol en de Nederlandse staat. De agent, de Brit Micheal Oatley, moest informatie verzamelen over alle betrokken personen bij de overheid en de luchthaven, zo blijkt uit een contract dat in het bezit is van NRC Handelsblad.

Chipshol, een bedrijf dat grond bezit rond de luchthaven en daar bedrijfsgebouwen wil ontwikkelen, is sinds het begin van deze eeuw in een juridisch conflict verwikkeld met de overheid en de luchthaven Schiphol.

De informatie die de geheim agent Oatley zou verzamelen, moest worden geleverd aan een eveneens ingehuurd pr-team dat “machtsmisbruik” van Schiphol en de Nederlandse staat onder de aandacht moest brengen om zo “de reputatie van Schiphol en de relevante Nederlandse ministerie negatief te beïnvloeden”.

Beloning: tien procent van de schadeclaim

Naast de geheim agent is ook een Amerikaans pr-bedrijf in handen genomen om internationaal aandacht te vragen voor “misbruik” van Chipshol door de Nederlandse staat en de luchthaven Schiphol. De bedoeling was om “media te coachen” en “verklaringen op te stellen”.

Lees verder via NRC Q.

 

Foto via YOUMANITAS.com |Aquaponics FishFarms| gino.smit@gm

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15291914326 96b55c7d75 volksopstand1

Het systeem is overleden, en wat nu?

12670728713 aa752d80cb valuta1

Samenleving wederom weer de dupe: Grote schikking nabij in valutaschandaal