in , , , ,

Corona-leugen komt tot een eind? De Jonge weigert cijfers van vaccinatiestatus coronapatiënten in ziekenhuizen te verstrekken

Corona Virus Pandemic Coronavirus  - geralt / Pixabay
geralt / Pixabay

Zorgminister Hugo de Jonge blijft volhouden dat de meerderheid van de coronapatiënten op de IC ‘ongevaccineerd’ is. In verschillende ziekenhuizen blijkt dat niet het geval.

Nu weigert De Jonge cijfers van elk ziekenhuis te verstrekken. “Een gotspe!” zegt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Als klap op de vuurpijl ontraadde De Jonge een motie van FVD voor het opvragen van de primaire ziekenhuisdata. Dat ‘ondermijnt het vertrouwen in het RIVM’, aldus de minister.

“Het is precies andersom!” stelt Van Houwelingen. “Door te weigeren de onderliggende cijfers te geven, creëer je juist wantrouwen!”

Donderdag noemde Van Houwelingen tijdens het debat als voorbeeld het CWZ in Nijmegen, waar in oktober (tot 10-10) 80 procent gevaccineerd was bij de covidopnames. Het Kamerlid zei per ziekenhuis te willen weten hoeveel procent van de coronapatiënten gevaccineerd is. “Begrijpt u dat?”

Ik vind dit echt ongelofelijk

De Jonge zei dat niet te begrijpen. Hij voegde toe dat die cijfers ‘eigenlijk niet interessant’ zijn. Wat volgens hem wel interessant is, is het totaalcijfer van het RIVM. De minister zei ook dat gevaccineerde coronapatiënten in bijvoorbeeld het Maastricht UMC ‘wel hele oude patiënten waren met heel veel comorbiditeit’.

“Ik vind dit echt ongelofelijk, het is een gotspe,” reageerde Van Houwelingen, die zei het RIVM niet meer te vertrouwen.

“U verwijst steeds naar het totaal, dat is het enige wat u doet: ‘Gelooft u ons maar’.” Hij zei de cijfers per ziekenhuis te willen hebben. “Dat is alles. Begrijpt u dat nou, het is toch een simpele vraag?”

Dat zou heel simpel moeten kunnen

De Jonge: “Wat u hier zegt is heel erg. Dat is wel heel erg.”

Als u zegt dat u het RIVM niet vertrouwt ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2123685

WTF?! Ze hebben het nu over het BOMBEREN van de La Palma VULKAAN!!

global reset 05a

Met je koopkrachtpraatjes: Inflatie eurozone stijgt naar 4,1 procent, energie naar 23,5 procent!