in

COVAX-brochure: vaccin tegen EU-propaganda

Schermafbeelding 2021 04 07 om 12.35.11
Screenshot pdf

De Europese Unie weigert, samen met de rest van de Westerse wereld, in te gaan op de vraag van armere landen van het Zuiden, daarin gesteund door gezondheidsorganisaties, experten, burgerbewegingen, ook een aantal europarlementsleden, om het patentrecht op coronavaccins tijdelijk op te heffen.

Mooie woorden van Commissievoorzitter  von der Leyen ten spijt (“Niemand is veilig tot we allen veilig zijn”, “Om corona te overwinnen moeten vaccins alle hoeken van de planeet bereiken, en zo vlug mogelijk”) zijn de winsten van Big Pharma een grotere bekommernis van de Europese autoriteiten dan het welzijn van de wereldbevolking.

Maar de Commissie heeft haar antwoord klaar: wij zijn bij de belangrijkste donors van COVAX, het initiatief dat wereldwijde toegang vaccins zal garanderen, ook voor lage- en middeninkomenslanden!”

COVAX ontstond in kringen van het Wereld Economisch Forum (Davos), de Bill & Melinda Gates Foundation en kreeg steun van de  (op droog zaad zittende) WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie.

Nu zou men kunnen zeggen: of de kat grijs of zwart is doet er niet toe, als ze maar muizen vangt.

Dan verliest men echter uit het oog dat een ad hoc structuur als COVAX, met weinig doorzichtige beslissingsorganen en financieel afhankelijk van Westerse private en publieke donaties, door Big Pharma en “geostrategische” Westere leiders bij verre verkozen wordt boven de “onteigening van intellectuele eigendom”.

Het is een vorm van multistakeholder governance , het ideale kader voor lobby’s en onuitgesproken privé-belangen.

Over COVAX brachten Friends of the Earth en het Transnational Institute zopas een brochure uit: COVAX: a global multistakeholder group that poses political and health risks to developing countries and multilateralism.

Aanbevolen als vaccin tegen EU-propaganda!

Lees verder bij de bron: Andereuropa

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d1414957a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c77297fd0924c 640 covid 19 canceled

VNO-NCW eist afgrijselijke testsamenleving: “Elke dag testen!”

wef

Kaag en Rutte bespraken op Tweede Paasdag de nieuwe Kamervoorzitter Vera Bergkamp