in , ,

De ongemakkelijke waarheid over Ursula von der Leyen

geralt / Pixabay

Gaat het Europees Parlement akkoord, dan volgt de Duitse minister van Defensie, Ursula Von der Leyen (CDU-EVP) huidig Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker(EVP) op. De keuze van de Europese Raad voor is in verschillende opzichten opmerkelijk. Zo was ze geen spitzenkandidate – sterker nog: de Duitse kwam niet op bij de Europese verkiezingen – en ligt ze in eigen land om verschillende redenen onder vuur.

De voorzitter van de Europese Commissie is politiek gezien de belangrijkste functie binnen de Europese Unie. Zo stelt de Commissievoorzitter eerst en vooral zijn ‘team’ van Eurocommissarissen samen, geeft hij iedere commissaris zijn bevoegdheid en vaardigt hij (politieke) richtlijnen uit. Ook heeft de Commissievoorzitter de bevoegdheid om een commissaris te ‘verzoeken’ om zijn functie neer te leggen.

Dat de Duitse christendemocrate deze functie mag uitoefenen stuit al meteen op kritiek bij de Europese socialisten en groenen. Zo zagen de twee progressieve fracties liever een zogenaamde ‘Spitzenkandidaat’ (een vooraf door de fracties aangeduide kandidaat-Commissievoorzitter) als opvolger van Juncker. Het probleem? Terwijl de Centraal-Europese landen niet wouden weten van de socialistische kandidaat Frans Timmers zag Frans president Macron niets in CSU-kandidaat Manfred Weber. Omdat de christendemocraten verbeten waren om de Commissievoorzitter te leveren werd er naar en met Von der Leyen een compromis gevonden. Dat de Duitse minister van Defensie een vrouw is, verstevigde haar positie.

Lees deze post ook eens:  10 landen blokkeren EU-wettekst over linkbelasting en uploadfilter

Systematische

Hoewel als polyglot, arts van opleiding, moeder van zeven kinderen en Defensieminister op het eerste zicht mooie geloofsbrieven kan voorleggen, stelde socialistisch zwaargewicht Martin Schulz dat ze “onze zwakste minister is”. “Klaarblijkelijk is dat voldoende om Commissievoorzitter te worden”. Hoewel Schulz een politicus is uit de rivaliserende SP, deelt men bij de christendemocraten volgens Politico zijn analyse. In plaats van persoonlijk naar te wijzen bekritiseren de Duitse christendemocraten daarentegen de “catastrofale” staat van het Duitse leger. Er is noch voldoende personeel, noch voldoende materiaal en vaak raakt men confronteert met tekort na tekort, klinkt het over de passage van de aspirant-Commissievoorzitter bij het Duitse leger.

Lees deze post ook eens:  Slavernij: vooral bedreven door zwarten en moslims, afgeschaft door blanken

Er is evenwel meer. Zo voert het Duitse parlement een onderzoek naar het ministerie van naar aanleiding van eventuele omzeilingen van de reglementering omtrent openbare aanbestedingen. De hoorzittingen van de laatste dagen zouden, althans volgens Politico, wijzen in de richting van “systematische corruptie”.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

Lees deze post ook eens:  Hang de vlag uit: Nederland haalt de VS ruim in als controlestaat


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pijnlijk voor de klimaatalarmisten maar wereldwijd groeien de gletsjers weer

‘Groen’ Amsterdams stadsbestuur sloopt het milieu, gebruikt auto extreem vaak, ook korte ritten