in ,

Covid-19 circuleerde al ‘geruisloos’ in Frankrijk voordat het virus uit China en Italië arriveerde

De uitbraak van het in heeft weinig te maken met gevallen die zijn geïmporteerd uit of , omdat een andere van onbekende oorsprong al mensen in het land infecteerde, beweert onderzoek.

De virologen van het Pasteur-instituut in Parijs hebben de genomen genomen van monsters genomen van 97 Franse en drie Algerijnse coronaviruspatiënten tussen 24 januari en 24 maart.

Wat ze ontdekten, was dat de dominante soorten Covid-19-virale stammen in Frankrijk verschilden van die uit China of Italië, en tot een andere groep behoorden, of ‘clade’.

Het vroegste monster in de Franse clade dateerde van 19 februari en was afkomstig van een besmette persoon die niet recentelijk naar het buitenland was gereisd en geen contact had met mogelijke dragers van de ziekte.

Ze wezen er ook op dat hun steekproef niet voldoende was om het tijdstip van introductie in Frankrijk betrouwbaar vast te stellen.“We kunnen concluderen dat het virus in februari in Frankrijk stilletjes circuleerde” voorafgaand aan de golf van Covid-19-gevallen in het land, zeiden de virologen in een paper , gepubliceerd op de bioRxiv-website, maar nog niet door vakgenoten beoordeeld.

De eerste aan coronavirus gerelateerde sterfte werd medio februari in het land geregistreerd: 129.859 mensen werden bevestigd als besmet en 23.660 stierven aan complicaties als gevolg van de zeer besmettelijke ziekte sindsdien.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.S.
10 maanden geleden

En dat komt omdat veel artsen, wetenschappers enz blijkbaar nog steeds niet weten dat in elke griep elk jaar opnieuw 5 tot 15% corona zit, 1 van de vele honderden soorten van dit virus. We dragen allemaal een klein percentage van 1 van de vele soorten mee, altijd, net als griep en andere virussen altijd in ons lijf aanwezig zijn, simpelweg omdat een virus buiten een levend wezen NIET KAN OVERLEVEN!! Bacteriën, bacillen en microben kunnen dat wel, die zitten nl ook op je handen, goede en slechte en die goede heb je nu juist weer nodig om de slechte alsook virussen af te weren, dus ook nog eens je handen met ontsmettingsmiddel elke keer opnieuw inwrijven is heel ongezond en ziekmakend.

#YallahHollandaya: ‘Ons land wordt dus gezien als een land van homo’s, van minderwaardige mensen, van mietjes’

Er zit iets goed fout: Eén op de tien jongeren ontving in 2019 jeugdzorg