in ,

Daar gaan we weer: WHO waarschuwt dat festivals en bijeenkomsten verspreiding apenpokken kunnen versnellen

De waarschuwt dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van kunnen versnellen.

Het is de eerste aanwijzing dat gezondheidstechnocraten mogelijk opnieuw zullen proberen om beperkingen op te leggen onder het mom van virusverspreiding, schrijft Summit News.

Het apenpokkenvirus is inmiddels ook in vastgesteld bij een persoon, meldt het RIVM. Het instituut verwacht dat er nog meer mensen besmet geraakt kunnen zijn.

In de afgelopen weken was het virus al vastgesteld in veel andere landen. De patiënten hebben vaak geen contact met elkaar gehad, de besmettingen lijken los van elkaar te staan.

Pandemieverdrag

Nu waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie dat zomerfestivals en massabijeenkomsten de verspreiding van apenpokken kunnen versnellen.

Ik ben bezorgd dat het sneller zal rondgaan, aangezien de besmettingen zich op dit moment voordoen bij mensen die seksueel actief zijn en de symptomen voor velen onbekend zijn, zei Hans Kluge, regionaal directeur voor Europa bij de WHO.

Het virus verspreidt zich op een moment dat de WHO op het punt staat te stemmen over een internationaal pandemieverdrag en amendementen op de Internationale Gezondheidsregeling.

Absolute zeggenschap

Deze aanpassingen geven de WHO ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Déjà vu: Het uiterst zeldzame apenpokkenvirus duikt ‘zomaar’ op, maar het vaccin ligt al klaar

Apenpokken gepland? NTI scenario: 3,2 miljard besmettingen en 271 miljoen doden in 2023